Ez történt a közgyűlésen percről percre


11:06 Vége a közgyűlésnek

Köszönjük a figyelmet!


11:00 PET-mentes élet

Falusi Norbert ( LMP ) javaslatára a városnál pályázni lehet vízszűrő berendezésekre, és ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az önkormányzat is „dobja” el a palackokat és csapvizet szolgáljon fel, például a közgyűlésen is.

Sztachó-Pekáry István (Fidesz-Kdnp ) a kecskeméti csapvíz ivására buzdított, mert az jó minőségű. A polgármester megjegyezte: volt egy verseny és a kecskeméti víz az egyik legjobb lett.


10:52 Mindjárt vége

Már csupán 3 napirendi pont van hátra, nagy csoda kellene, hogy ez sokáig tartson.


10:48 Zárt ülés volt

Ilyenkor mindenkinek ki kell menni a teremből, csak a képviselők maradhatnak. Az újságírók telefonjai, laptopjai se maradhatnak bent.


10:26 Hozzászólások a buszos témához

Király József ( MSZP ) a városüzemeltetési bizottság elnökeként reméli, hogy nem lesz zavar majd a munkába, iskolába igyekvők életében a változások miatt. Változik a város, új lakótelepek, új üzemek vannak és lesznek, ezeket is meg kell közelíteni, erre is figyelni kell. Decentrumok kellenek, hogy ne kelljen feltétlenül mindenkinek bejönni a központba. Eleinte nem volt biztos benne, hogy új céget kell létrehozni, de most már úgy véli, ez hasznos lehet. Van benne kockázat, oda kell figyelni, és a megváltozott szokásokhoz alkalmazkodni kell. Szerinte egyik napról a másikra nem lesz nagy változás a tömegközlekedésben, de kitartó munkával ez megoldható. Bízik az eredményekben. A pogármester más városok alapján azt mondta, hogy 3 év kell a változás beállásához.

Szőkéné Kopping Rita ( DK ): Egyre több pénzt kért a DAKK, de a színvonal nem lett jobb. Lesznek fennakadások az átállás miatt, türelmet kér a lakosoktól, mert az ő érdekükben lép most a város.

Falusi Norbert ( LMP ): Hosszú évek óta téma a tömegközlekedés. A közlekedési magatartásokban is változásra van szükség, erre is figyeljen majd a forgalomszervező cég. Jó lenne áttörést elérni abban is, hogy ne egyedül utazzunk egy autóban, mert most ez gyakran meegsik. Legyen vonzó a buszozás, akkor talán egyre többen teszik le az autót.

Radics Tivadar ( Jobbik ): A párt is támogatja a közlekedésszervező céget, és sok sikert kívánt a működéséhez.

Elfogadták, hogy alakuljon meg ez a cég.


10:10 Itt a buszos téma! Ez ma a legfontosabb napirend.

A polgármester elmondta, hogy a helyzetet vizsgáló bizottság is úgy véli, hogy létre kell hozni egy forgalomszervező társaságot. Erről írtunk korábban. Ez a társaság szervezné meg úgy a tömegközlekedést, hogy az végre olyan legyen, amilyennek lennie kell. Minden lehetséges adatot kielemeznek és ez alapján végzik majd a munkát, adnak javaslatokat. Ez a legfontosabb a polgármester szerint. Új menetrend is készül 2020-ra és ehhez új árazások lesznek. Több városban javult a tömegközlekedés hasonló változások után – mondta a polgármester. Bízik abban, hogy a Volán partner lesz, de ha nem, akkor a város megszervezi egyedül a buszozást.


10:07 Őket köszöntötték a legelején


10:05 Óvodai csoportok

Május 8. és 9. a beiratkozás. Nem lesz nagy túljelentkezés. A sláger ovikba többen mennének, de amúgy semmi különös.


10:00 Már a felénél tart a munka

Nincsenek hozzászólások, nem is olyanok a témák. Felolvassák a címet, röviden a lényeg és szavaznak.


9:50 Nincs nagy izgalom, szépen csorognak a témák

A városházán 22 hónapig nincs ügyfélforgalom az építkezés miatt, ezért az osztályok máshol várják majd az ügyfeleket. Erről szavaztak most. A helyeket megírjuk mi is. Munkavédelmi oktatáson vannak túl a dolgozók a városházán a munkák miatt.

Hasonló cikkünk:  Vetőmagokat csereberéltek és kertészeti praktikákat tanultak Kecskeméten

9:48 Igazából most kezdődik a munka

Eddig napirend előttiek voltak, most szavaznak napirendről. 21 téma van.


9:45 Bahget Iskandert éltetik

Sipos László Fidesz-Kdnp örömmel jelenti be, Bahget Iskander fotóművészre büszke lehet a város, mert rangos kiállításon mutatták be Bulgáriában készült fotóit. Most egy rövid vetítés van ezekből a fotókból.


9:40 Még mindig repülés

Király József (MSZP) szerint maga a főpolgármester dobta fel a témát, hogy költözhetnek a repülők Budapestről. A komplett sajtó azonnal bedobta Kecsekmétet, mint lehetőséget. Most akkor ez kacsa vagy valós lehetőség? Csak azért, mert egyre többen laknak a reptér körül. Mégis mire lehet számítani? Konzultáljon a város a lakosokkal!

Szemereyné Patakai Klaudia elmondta, hogy nem tartunk ott, hogy lenne miről konzultálni.


9:30 Kamu kérdésekkel zaklat a kormány

Szőkéné Kopping Rita DK:
A Soros és Juncker elleni plakátok miatt a Fidesz nagy pofont kapott a néppárttól. De sunyin telefonos véleménykutatás zajlik, amelyben félrevezetőek a kérdések. Felidézte: Hugyecz Zoltánt a DK politikusának állítják be, pedig nem az. Korábban független polgármesterjelölt volt. Ennyire valóságosak a kérdések – tette hozzá.

Azt kérte, hogy inkább azt kérdeznék meg, hogy mit szólnak a városban, hogy a fapados járatok Kecskemétre költöznének?

A polgármester erre válaszában elmondta: szó nincs arról, hogy a fapados járatok ide jönnének, erre a repülőtér nem is alkalmas. A teremben kormánypárti nevetés hallatszik.

Falusi Norbert (LMP) azt kéri, hogy ha a teherszállítás mégis ide jönne, akkor a zajterhelést minél elviselhetőbbre kell csökkenteni, mert az emberek nyugalma fontos. Szerinte fontos döntés lesz majd, hogy rá lehete-e terhelni a gépek zaját Kecskemétre.

A polgármester szerint most sem csendes a város, mert kedden és csütörtökön gyakorlatoznak a Gripenek.


9:29 Semlegesíteni kell a vadakat

Dobos József MSZP:
Sok a róka, a kertvárosokban nem lehet szárnyasokat tartani. Korábban szorgalmazta, hogy kell mezőőri szolgálat, de leszavazták. A vadász kamarával és más illetékesekkel vizsgálja meg az önkormányzat, hogyan lehet a vadakat semlegesíteni. A polgármester szerint ezek fontos dolgok.


9:25 Európa maradjon az európaiaké

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Radics Tivadar felszólalása után elmondta: reméli, hogy az EP választáson mindenki jól dönt, és úgy szavaz, hogy Európa az európaiaké maradhasson. Ha már szóba került a plakátokkal a kampány.


9:20 A kormány hülyíti az embereket

Radics Tivadar (Jobbik) követelte a várostól, hogy helyi rendeletben szigorítsa a plakátolást, mert a kormány hülyíti az embereket és sok pénzt költ erre, ahelyett, hogy értelmes dolgokra fordítana.


9:15 Kitüntetettek

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmával állami kitüntetettek köszöntésével kezdődött a munka.


9:04 Jönnek

Megérkezett a polgármester, most foglalja el a helyét.


9:03 Csúszik

A terem óráján 9:03. A pulpituson még senki. Rájuk várunk.


9:00 Új helyen, de nem örökre

Nem a városházán gyűlnek össze ezúttal a képviselők, mert ott felújítás zajlik. A megyei közgyűlés segítette ki a várost. Ennek a termében ülünk most mi is. Cikkünk folyamatosan frissül. Ha valami fontos történik, mi megírjuk. Elég, ha megnyitva hagyja a cikket és folyamatosan ráfrissít az F5 billentyűvel, akkor mindig az aktuális állapotot látja. A legújabbakat legfelül.Véleményét a cikk alatti komment szekcióban kifejtheti!


8:40 Rajtunk már nem múlik

Itt vagyunk és várjuk a képviselőket.


Jó reggelt!

9 órakor kezdjük a percről percre tudósítást!