fbpx
26.2 C
Kecskemét
2023. június 2., péntek

FRISS HÍREK

A jövőbe lát a polgármester férje? Vizsgálat indulhat a Szemerey-bank csődje előtti furcsaságok miatt

Már több soron megírtuk, hogy a Szemerey-bank, vagyis az NHB bedőlése előtt a felügyeletet ellátó Matolcsy vezette MNB korlátozásokat rendelt el a stabilizálás érdekében, de ez sem mentette meg a bankot, nem sokkal később bedőlt. Arról is szóltunk, hogy ennél a banknál vett fel hitelt a polgármester férjének cége. Szemereyné Pataki Klaudia korábban arról tájékoztatta a KecsUP-ot, hogy egyenesen az MNB felé fizetik vissza a hitelt, változatlan feltételekkel. Az is tudható, hogy rokonságban áll egymással a Matolcsy család és a Szemerey család.

De írtunk arról is, hogy furcsa módon, vagy jövőbe látó képesség miatt, esetleg rendkívüli üzleti érzék okán, a jegybankvezér Matolcsy György fiainak cégei még a nyilvánossá vált intézkedések előtt kivették a pénzüket az NHB-ból és a Gránit Banknál nyitottak számlát.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottság szerint Magyarország gazdasági helyzete komoly aggodalmakra ad okot

Ennél számunkra érdekesebb, hogy pont így cselekedett a polgármester férje ( Szemerey Szabolcs ) által vezetett és budapesti székhellyel rendelkező KEDO Zrt. is, amely az egyetem építését koordinálja. A részvénytársaságnak is volt számlája az NHB-nál. A bejelentés előtt 12 nappal nyitottak ugyancsak a Gránit Banknál számlát. Pont úgy, mint a Matolcsy-fiúk. Íme a nyilvános cégadatokból ( Opten ) az erre utaló rész:

Hasonló cikkünk:  Reptéri transzfer egy kicsit másképp

Arról is említést tettünk, hogy egy üzenet alapján a felügyelettől kiszivárgott az MNB intézkedése, amelyben bizonyos ügyfeleknek szólhattak előre. Most egy magánszemély tett bejelentést az ügyészségnél, bennfentes kereskedelem gyanújával. A kérdés az, hogy indul-e nyomozás az ügyben?

Ha a KecsUP is rendelkezne jövőbe látó képességgel, akkor most megírhatnánk, hogy Szemereyné Pataki Klaudia lesz-e a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, vagy esetleg más valaki.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...