fbpx

FRISS HÍREK

A kecskeméti ellenzék kiakadt a keresztény pikniken – mert az nem is az volt

- Advertisement -

Mi köze van Szakács „propagandista” Árpádnak a kecskeméti identitáshoz? – teszi fel a kérdést az eggyé kovácsolódott kecskeméti ellenzék a múltkori kereszténynek nevezett piknik kapcsán, amelyről itt tudósítottunk. A Lejer Zoltán által küldött közleményükben azt írják:

Elfogadhatatlan, hogy a „HI Kecskemét. A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” elnevezésű projekt által a kecskeméti Fidesz a kecskemétiek kihagyásával EU-s forrásokból Fidesz pártpolitikai rendezvényt tartott május 18-án, a Szabadidőparkban. A legfőbb kifogás az, hogy a nyilvános pódiumbeszélgetésen nyílt pártpolitikai propagandát hallhatott a gyanútlan kilátogató.

Érthetetlen, hogy miért a kormányhű és a gyűlöletpropagandát folytató budapesti Szakács Árpád „újságíró” akarja megmondani, hogy mit jelent a kecskemétieknek a kereszténység, a polgári értékrend és egyáltalán a kecskeméti identitás. Szakács Árpád helyett célszerű lett volna meghívni kecskeméti lelkivezetőket, művészeket, városszépítő civileket, helyi kutatókat, vagy aktív és a közösségért tevékenyen dolgozó kecskeméti polgárokat. Vagy talán azért nem mertek a szervezők meghívni nem propagandistát, mert az nem mondta volna vissza szó szerint a Fidesz kommunikációs paneleit? Fogalmaznak a közleményben, amely így folytatódik:

Hasonló cikkünk:  A sztrájktól sem zárkózik el a Mercedes gyárral bértárgyaló szakszervezetek egyike

A moderátor így szemmel láthatóan tökéletesen tudta végrehajtani a Fidesz „központi bizottság” kommunikációs utasítását. A Fidesz által támadott EU 517 millió forintot biztosított Kecskemétnek, hogy erősíthesse lokális identitását, de ez a rendezvény pusztán uszító kampányrendezvényre sikerült, ahol keresztény és polgári cselekedetek jó példáinak bemutatása helyett az ellenzék gyalázása került napirendre.

A keresztény és nemzeti érzés nem egyenlő a Fidesz párthűséggel, mert a hívő ember nem pártpolitika útján keresi az utat Istenhez. A polgári gondolkodás pedig megköveteli a törvények betartását, elfogadja a sokszínű vélemény szabadságát. A törvénytisztelő polgár nemcsak beszél a polgári magatartásról, hanem betartja és betartatja azt – szögezi le a kecskeméti ellenzék, amely együttműködve indul az őszi önkormányzati választáson.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...