fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Czeglédy Csaba Kecskeméten: Amikor nem adtuk el a céget Kósa embereinek, NAV vizsgálat indult ellenünk

- Advertisement -

Czeglédy Csaba Kecskeméten mesélt az ellene felhozott vádakról, fogvatartásáról, és arról, hogy miként élte meg az utóbbi  években ellene ( és társai ellen )  folyó eljárást. Az MSZP politikusa, de a DK EP-listáján szerepel az utolsó helyen. Emiatt a két baloldali párt szimpatizánsai vegyesen hallgatták őt a Civil Klubban.

A vád ellene egyébként bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, amelyet egy diákmunkaerő-közvetítéssel foglakozó cég vezetőjeként követett el. Czeglédy elmondta, egy sor olyan intézkedés történt vele, amely szerinte tudatosan történ úgy, ahogy. Csak azért, hogy megtörjön.

Akkor tartottak házkutatást nála, amikor éppen nála voltak gyermekei ( elvált a feleségétől ). Ez pont az esküvője előtti napokban történt. Mint mondta, folyamatosan lehallgatták és megfigyelték, kizárt, hogy ezeket ne tudták volna. Ez nem az 50-es és 60-as években történt, hanem mostanság – tette hozzá.

Mint kifejtette: Azért, mert nem lehet embereket felkötni, attól még nincs most jogállam. Hiszen embereket tehetnek tönkre egzisztenciálisan, elszakíthatják őket családjuktól, és megronthatnak társadalmi kapcsolatokat. Úgy tudta magát túltenni ezeken, hogy rengeteg szeretetet kapott a családtól, és sok irányból érzett szolidaritást.

Kitért egy politikai aktualitásra, amely szerinte kormányzati hiszti. Arról van szó, hogy mivel képviselőjelölt, ezért ellene jelenleg nem folytatható az eljárás. A Fidesz-KDNP pedig megváltoztatná a törvényt, hogy folyamatban lévő ügyekre már ne vonatkozzon a mentelmi jog. Mint mondta, március óta szabadlábon van, nem is szökött el, nem próbál kibújni az igazságszolgáltatás alól.

Arról is mesélt, hogy folyamatosan próbálta tisztázni magát. Három poligráfos kihallgatást kért maga ellen, ezeket azzal utasították el, hogy ez nem használható fel a bíróságon bizonyítékként. Mint mondta, ez nem igaz. Azt is furcsának tartotta, hogy miközben adócsalással vádolják, az adóhatóság nem állapított meg nála adóhiányt. Valamint a vád szerinti elcsalt pénznek nincs nyoma. Az fel sem merül bennünk, hogy azért nincs meg, mert ilyen pénz nem létezik. Inkább mindenféle történeteket kitalálnak ilyen-olyan széfekről – mesélte a közönségnek. Emlékeztetett, hogy utólag derült ki, hogy éveken keresztül megfigyelték és lehallgatták minden beszélgetését, miközben ő állítólag ilyen állami és hatósági megfigyelés mellett adót tudott csalni. Ezek szerint én vagyok a világ legügyesebb adócsalója – nevettette meg a társaságot.

Hasonló cikkünk:  Tankold fel a szerencsédet: energiadús harapnivalók vezetéshez

A fogvatartóira nem panaszkodott, szimpátiát érzett felőlük, és látta rajtuk, hogy ők szégyenkeznek az egész történésért. Egyébként jól jártak Czeglédyvel, ingyenes jogi segítséget kapott, aki kért tőle.

Az egész történet ott kezdődött, hogy 2012 tavaszán zsaroló ajánlattal keresték fel jól öltözött fiatalok, nagy autókkal, olyan szándékkal, hogy megvennék a cégét. Ezek Kósa Lajoshoz köthető emberek voltak ( most éppen Kósa Lajos turnézik a korábban említett törvénymódosítással ). Persze az ajánlat komolytalan volt. Amikor nemet mondott tulajdonostársaival együtt, akkor nem sokkal később személyesen az akkori NAV elnök, Vida Ildikó aláírásával tájékoztatták a céget adóhatósági vizsgálatról, és rögtön büntetőeljárás is indult. Arról is beszélt, hogy a Fideszhez köthető üzletemberek, hasonló módszerrel több ismerősét is megtalálták. Tipikusan 500 milliós vagy nagyobb bevételű cégekről van szó. Saját ügyében úgy véli, hogy 8-10 év múlva várható jogerős ítélet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...