fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Kis helyi NER – miért kell kalocsai ügyvéd egy kecskeméti önkormányzati cégnek?

Dr. Filvig Géza közéleti tevékenysége a kalocsaiakat boldogítja vagy szomorítja el. Ott önkormányzati képviselő, és most ő a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. De azért Kecskeméten sem ismeretlen a személye. Ezért is lettünk figyelmesek egy bejegyzésére, amelyben azzal dicsekszik, hogy neki Kecskemét fejlődése a mintakép, és, hogy találkozott Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel, akivel arról beszélgetett, hogy

 „városa Kecskemét, hogyan lett az ország legdinamikusabban fejlődő városává.”

Amiből pont úgy jön le, mintha elutazott volna csak ezért, és tanácsokat kért, hogy azokat szűkebb hazájában kamatoztathassa. Az igazság azonban az, hogy bizony gyakran lehet alkalma találkozni a polgármesterrel, mivel a kecskeméti önkormányzat tulajdonában álló KIK-FOR Kft. jogi képviseletét dr. Filvig Géza látja el. És így ebben a vonatkozásban kicsit simulásnak tűnik a dicséret. Ez az egyik.

A másik meg az, hogy

miért kell egy kecskeméti önkormányzati cégnek Kalocsáról importálni jogi képviselőt?

Nincs elég megbízható jogász Kecskeméten? Biztosan van. Egy ügyvédeket listázó honlapon 204-et találtunk. És lehet, hogy ennél több is van. Ezt a kérdést természetesen feltesszük a kecskeméti városházának.

Filvig, a vagyonnyilatkozata szerint, több helyről is kap fizetést.

  • Egyrészt azt írja benne, hogy ügyvédi munkáját az irodájában gyakorolja, és ezért havi bruttó 195 ezer forintot kap.
  • Másrészt a solti fideszes vezetésű önkormányzatnál koordinációs munkatárs, ezért havi bruttó 340 ezer forintot zsebel be.
  • A fideszes vezetésű Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattól is kap 45 ezret mint bizottsági tag.
Hasonló cikkünk:  Megalakította a Fidesz-KDNP az önkormányzati imacsoportot Kecskeméten
Hasonló cikkünk:  Tízmilliókkal kell kisegíteni a kecskeméti cégeket a magas energiaárak miatt

A kalocsai képviselői helyért kapott tiszteletdíját ugyan nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatban, de információnk szerint mintegy havi 150-200 ezer forintról lehet szó. És szintén nem szerepel a nyilatkozatban, hogy mennyit kap a fideszes vezetésű kecskeméti önkormányzat cégétől a jogi képviseletért. El tudjuk képzelni, hogy erre az irodája szerződött.

Egyébként egy 155 nm-es kalocsai lakóház és egy 54 nm-es kalocsa-meszesi üdülő 1/2 tulajdonosa. A nyilatkozat szerint autója nincs, viszont van egy BMW motorkerékpárja és egy Maxum motorcsónakja. 10 milliós hitele van, a megtakarításokhoz nem írt be semmit.

Egy kis helyi NER ( amelyet talán joggal neveznek már sokan Nemzeti Elnyomás Rendszerének ) testesül tehát meg Filvig személyében, aki több fideszes kifizetőhelyről is kap jövedelmet.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...