fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Megtudtuk: a piactól rúgták ki az alkalmazottat, aki panaszkodni mert

- Advertisement -

Az ügyről korábban írtunk már, most csupán a lényeget említjük meg. Egy adatvédelmi incidens során derült ki, hogy az egyik önkormányzati cégtől kirúgtak egy alkalmazottat, mert panasszal élt munkahelye működésével kapcsolatban az illetékes alpolgármesternél. A hivatal tájékoztatta a céget, az meg részleteket kért. Csakhogy az önkormányzattól személyes adatokkal együtt küldték meg a céghez a panaszt. Majd ennek hatására a dolgozót azonnal kirúgták. Mivel adatait jogtalanul továbbították, magyarul felfedték őt munkáltatója előtt, az önkormányzatot megbüntették.

A határozat hatására az önkormányzathoz és önkormányzati cégekhez fordultunk közérdekű adatigényléssel. Ezekből most kiderült, hogy az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet alkalmazottja volt az illető, és ez a cég rúgta ki őt. A KecsUP adatigénylésére Kolek Andrea igazgató azonban csak ennyit árult el. Az adatigénylést megtagadta arra hivatkozva, hogy személyes adatokról van szó.

Hasonló cikkünk:  Szintet lépett a politikai pedofília Kecskeméten (vélemény)

Ami azért érthetetlen, mert mi nem személyes adatokra voltunk kíváncsiak. Hanem az eset körülményeire. Egyebek mellett arra, hogy a jogszabályok megsértése és az alkalmazott kirúgása mennyi pénzébe került az adófizetőknek. Természetesen nem állunk meg, megyünk tovább, hogy a részleteket kiderítsük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...