fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Megtudtuk: a piactól rúgták ki az alkalmazottat, aki panaszkodni mert

- Advertisement -

Az ügyről korábban írtunk már, most csupán a lényeget említjük meg. Egy adatvédelmi incidens során derült ki, hogy az egyik önkormányzati cégtől kirúgtak egy alkalmazottat, mert panasszal élt munkahelye működésével kapcsolatban az illetékes alpolgármesternél. A hivatal tájékoztatta a céget, az meg részleteket kért. Csakhogy az önkormányzattól személyes adatokkal együtt küldték meg a céghez a panaszt. Majd ennek hatására a dolgozót azonnal kirúgták. Mivel adatait jogtalanul továbbították, magyarul felfedték őt munkáltatója előtt, az önkormányzatot megbüntették.

A határozat hatására az önkormányzathoz és önkormányzati cégekhez fordultunk közérdekű adatigényléssel. Ezekből most kiderült, hogy az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet alkalmazottja volt az illető, és ez a cég rúgta ki őt. A KecsUP adatigénylésére Kolek Andrea igazgató azonban csak ennyit árult el. Az adatigénylést megtagadta arra hivatkozva, hogy személyes adatokról van szó.

Hasonló cikkünk:  Antal Kitti kerámiaművész a februári Hónap Alkotója

Ami azért érthetetlen, mert mi nem személyes adatokra voltunk kíváncsiak. Hanem az eset körülményeire. Egyebek mellett arra, hogy a jogszabályok megsértése és az alkalmazott kirúgása mennyi pénzébe került az adófizetőknek. Természetesen nem állunk meg, megyünk tovább, hogy a részleteket kiderítsük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...