Megtudtuk: a piactól rúgták ki az alkalmazottat, aki panaszkodni mert

0
forrás: petrocohen.com ( illusztráció )
Hirdetés

Az ügyről korábban írtunk már, most csupán a lényeget említjük meg. Egy adatvédelmi incidens során derült ki, hogy az egyik önkormányzati cégtől kirúgtak egy alkalmazottat, mert panasszal élt munkahelye működésével kapcsolatban az illetékes alpolgármesternél. A hivatal tájékoztatta a céget, az meg részleteket kért. Csakhogy az önkormányzattól személyes adatokkal együtt küldték meg a céghez a panaszt. Majd ennek hatására a dolgozót azonnal kirúgták. Mivel adatait jogtalanul továbbították, magyarul felfedték őt munkáltatója előtt, az önkormányzatot megbüntették.

A határozat hatására az önkormányzathoz és önkormányzati cégekhez fordultunk közérdekű adatigényléssel. Ezekből most kiderült, hogy az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet alkalmazottja volt az illető, és ez a cég rúgta ki őt. A KecsUP adatigénylésére Kolek Andrea igazgató azonban csak ennyit árult el. Az adatigénylést megtagadta arra hivatkozva, hogy személyes adatokról van szó.

Ami azért érthetetlen, mert mi nem személyes adatokra voltunk kíváncsiak. Hanem az eset körülményeire. Egyebek mellett arra, hogy a jogszabályok megsértése és az alkalmazott kirúgása mennyi pénzébe került az adófizetőknek. Természetesen nem állunk meg, megyünk tovább, hogy a részleteket kiderítsük.

Hirdetés

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft