fbpx

FRISS HÍREK

Ki az a Bogdándy Feri, aki átlátja a web pokoli bugyrait?

- Advertisement -

Zavarban érezheti magát az olvasó, aki elé kilöki a Kecskeméti Médiacentrum álláshirdetését a közösségi média. Mert jó pont, ha a jelentkező átlátja

„a web pokoli bugyrait úgy, ahogy azt Bogdándy Feri átlátja”.

De ki az a Bogdándy Feri?

És itt jöhet a zavar. Ha az olvasónak fogalma sincs, kit takar ez a név. Valóban az online világ etalonja, akire érdemes hivatkozni, és akinek a neve előtt egy kezdő szerkesztő, újságíró feltétlenül tiszteleg és leborul? Talán mégsem, és esetleg ennyire alacsony lenne a szint a hiros.hu, a Kecskeméti Lapok, netán a Kecskeméti TV szerkesztőségében? Amelyek amúgy ugyanabban az épület vannak, sőt átjárás is van ezek között. Egy istálló, ha úgy tetszik ( és most a sportos vonalra gondolunk, nem állatokhoz hasonlítottuk az ott dolgozókat ). Mondhatnánk úgy is, talán így érthetőbb, hogy a helyi fideszsajtóról beszélünk. Egy részéről.

Szóval, mindenki döntse el, melyik része lehet igaz a felvetésünknek! Egyébként amit érdemes tudni Bogdándy Ferencről, az a következő.

  • Ő a hiros.hu online- és közösségi médiaszerkesztője
  • Ő az önkormányzati tulajdonú Hírös-Net Kft. ügyvezetője
  • Hírlik, hogy egykor ( és talán még most is ) ő készítette Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook oldalát.
  • Egykor ő volt a KNKSE ( női kézilabda ) elnöke. 2012 nyarán választották meg, de 2014-ben már új vezetése volt az egyesületnek. Úgy tudjuk, nehéz helyzetbe került ekkor a csapat. Bár megválasztása után azt nyilatkozta, hogy nincsenek anyagi gondjaik, és erre vigyázni is fognak, volt olyan üzleti partnere, akit csak fizetési meghagyás után, fél év elteltével fizetett ki. De előbb azzal próbálkozott, hogy a vállalkozó tekintse a csapat támogatásának ezt a pénzt, és ne követelje.
  • Fideszes önkormányzati képviselő volt
  • A Szövetség a Polgári Körökért – Kecskemét elnöke volt

A Kecskeméti Médiacentrumnak nem ez az első álláshirdetése. Informátoraink szerint jönnek-mennek a dolgozók. Pár év alatt alaposan kicserélődött a gárda. Ez a folyamat 2017 tájékán kezdődött el, akkor a szerkesztőségből többen távoztak, köztük évtizedeken át ott dolgozók. Ebben az időszakban hatalomátvétel is történt a KTV-nél. A korábbi főszerkesztő Eckhardt Balázs helyére Bán János került, de ő már a Kecskeméti Médiacentrum igazgatójaként vezérli az istállóhoz tartozó sajtótermékeket. A kezdeti időkben Eckhardt Balázs beosztottja volt. A problémákat nem kis mértékben az MTVA-val kötött megállapodás okozta, amelyet a munkatársak nem láthattak, csupán hivatkozási pont volt, és a budapesti számonkérések alapja. Egyre több lett a munka, egyre több irányba kellett elindulni a szerkesztőknek és operatőröknek. Ahogy Budapesten fütyültek, úgy kellett táncolni.

Hasonló cikkünk:  Szalvétára nyomott üzenettel kedveskedik az Alibi - máshol milyen ötletek vannak?

Közben volt olyan médiacentrumos, aki a KecsUP-nál kopogtatott állásért, mert, mint mondta, jelenlegi munkahelye nem alkalmas újságírásra. Talán azóta már el is jött, és ezért az álláshirdetés. Persze nem feltétlenül vannak munkaerő gondjaik, lehet, hogy csupán megerősítik a csapatot az önkormányzati választásra. Hogy az önkormányzati és „köz”médiás elvárásoknak maradéktalanul megfelelhessenek.

Biztos, hogy jó kezekben van a Hírös-Net Kft.?

Az egyszemélyes önkormányzati cég Bogdándy Ferencből áll. Vagy Bogdándi Ferencből.  Az Opten cégadatbázis szerint  Bogdándy Ferenc ügyvezetőből egyszer csak Bogdándi Ferenc ügyvezető lett ( anyja neve megegyezik ). Egy másik cégadatbázisban is „i”-vel szerepel. Ki tudja, miért ez a név csere-bere? Ami még a hiros.hu-t is zavarba ejti, mert egyszer így, másszor úgy hivatkoznak rá. De a lényeg: ez a két személy megegyezik. Munkaviszonyát az Opten cégadatbázis szerint folyamatosan megújítják néhány havonta. 2017-ben az adatbázis szerint a Hírös-Net Kft 3.660.000 hiánnyal zárt. Ekkor az eladósodottság mértékének mutatója 233.64 volt. Pozitív a cég megítélése, ha ez a mutató tartósan 1 alatt van. Az elmúlt években csak egyszer ment ez alá. A cég honlapja nem túl friss, a közérdekű adatoknál az ügyvezető szerződése a 2016-os állapotokat mutatja. Ekkor 450.000 forintos fizetése volt Bogdánd(i)y Ferencnek. Az elmúlt 6 évben háromszor kértek bírósági végrehajtást a cég ellen, a legutóbbi idén márciusban indult. Mindannyiszor az adóhatóság volt a kezdeményező.

Azt beszélik a városban, hogy a Hírös-Net inkább egy kifizetőhely, mintsem egy jól menő cég. Ahol egyfajta jutalomért alkalmazzák az ügyvezetőt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...