fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Villáminterjú Lejer Zoltánnal, Márki-Zay jelöltjével

- Advertisement -

Reggel arról számoltunk be, hogy ma Budapesten a Mindenki Magyarországa Mozgalom rendezvényén ott lesznek azok az ellenzéki már biztos vagy lehetséges polgármesterjelöltek, akiket támogat az MMM. Leírtuk azt is, hogy Kecskeméten Lejer Zoltánt támogatja a mozgalom.

A rendezvény közben telefonon értük őt el. Elmondása szerint az összejövetelnek két célja volt. Az egyik, hogy azt üzenje, hogy mindegy, hogy valaki DK-s vagy a Jobbikban politizál. Csak összefogva lehet leváltani a Fideszt, és ezért kéz a kézben együtt kell menni a cél felé. A másik cél az volt, hogy megismerkedjenek egymással ezek az emberek, valamint összehozták őket politológusokkal, marketingesekkel, szociológusokkal. Tanácsot kérhettek és kaphattak. Valamint biztosítottak mindenkit, hogy a mozgalom minden településen, ahol igénylik, egy esetben helybe visz szakembereket beszélgetni a választókkal. Ezen kívül segítenek a kampány során szervezésben és mindenben, ami megoldható emberi erővel.

De ha már így elbeszélgettünk Lejer Zoltánnal, kaptunk az alkalmon és kértünk tőle egy rövid interjút, ezt olvashatják most.

KecsUP: Ön lesz Kecskeméten az ellenzék közös polgármesterjelöltje?

Lejer Zoltán:  Ha eljön az idő, bejelentjük a csapatot. Akkor minden kiderül. Ez hamarosan megtörténik.

KecsUP: Diplomáciából jeles. Tegyük fel, hogy Ön lesz az! Mit mondana egy színpadról annak a sokszínű közönségnek, amelynek az együttműködő ellenzék elvárja a támogatását? Pl. éppen az együttműködésről.

L.Z.: A magunk részéről megteszünk mindent, hogy leváltsuk a városvezetést. Több párt, különböző ideológiák, különböző politikai oldalak, mégis meg tudunk állapodni közös jelöltekben. Ez már fél siker. Mérföldkő, ha úgy tetszik. De még meg kell értetnünk a választóinkkal, hogy csak együtt tudjuk leváltani a fideszes városvezetést. Meg kell érteniük, hogy most félre kell tenni minden korábbi nézeteltérést, és behúzni az ikszet. Mert ha ezt nem teszik, akkor saját politikai kedveltjeiknek is ártanak. Mert most egy csapatot fogunk alkotni. Kecskemét a Zombor-Szemerey érában beleragadt az országos politika mocsarába. A választók úgy hiszik – és joggal hihetik – hogy mondhatnak bármit, cselekedhetnek bárhogy, úgyis az számít, amit üzennek fentről. Mert lássuk be, egypártrendszer van, kézi vezérlés. Ettől akarjuk megszabadítani most Kecskemétet is, később az egész országot.

Hasonló cikkünk:  Mi történhetett a parkolóórával?

KecsUP: Milyen Kecskemétet képzel el Ön személy szerint?

L.Z.: Olyan várost kell megteremtenünk, ahol párbeszéd folyik a városlakókkal, ahol közös cselekedetek lesznek, és ahol nyitott városháza fogadja az itt élőket. Meg kell mutatnunk a kecskemétieknek, hogy a mi csapatunk jobban tudja csinálni. Hogy nekünk fontos a lakosság véleménye, és annak súlya van. Jobb utak kellenek, ez egyértelmű. Valamint egészségesebb, európai várost fogunk felépíteni.

KecsUP: Mi a baja a helyi vezetéssel?

L.Z.: Túl sok időt vesztegetett el ez a város az elmúlt években arra, hogy ipari várossá alakítsa Kecskemétet, miközben nem fejlesztette ezzel párhuzamosan lakhelyünk mezővárosi jellegét, amely leragadt a 80-as években. Vannak fejlesztések, amelyekre érthetetlenül megy a pénz, és mintha megmaradnának az álmok szintjén, nem valósulnak meg. Gondoljunk csak az intermodális pályaudvarra! Most ünnepeljük az álom 10 éves évfordulóját. Az ember úgy érzi, hogy a városháza egy szűk hatalmi elit játszótere, miközben a városvezetők nem erre szerződtek az itt lakókkal. A vezetés feladatokkal jár, amelyeket közösen kell megoldani a kecskemétiekkel. Felfogásunk szerint együtt kell tervezni és együtt kell építeni szűkebb hazánkat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...