fbpx

FRISS HÍREK

Pocsékul szólt a technika a tanévnyitó bulin

- Advertisement -

Ha egy isten háta mögötti falu iskolájának teadélutánján recsegve, ropogva, torzítva szólnak a hangafalak, az megbocsájtható. De ha ugyanez történik Kecskemét legrangosabb fesztiválján, az gyalázat. A Hírös Hét fiataloknak szóló napján, azon is belül a pénteki tanévnyitó fesztiválon, a főtéri kisszínpadnál, szinte élvezhetetlenül szólaltak meg a zenék. Ez pedig nem volt méltó sem a rangos eseményhez, sem az országos hírű DJ fellépőkhöz.

Nagyjából olyan volt, mint amikor a kocka Ladában a kalaptartóra hanyagul hátravetett barkácskészletből néhány csavar, az odagányolt, fedetlenül hagyott hangszóró membránjára esett, és az zörgött megállás nélkül, amint elindult bármi a kazettás rádión. Csak itt sokkal nagyobb hangerővel.

A fiatal hangtechnikusnak feltűnt, hogy valami nem stimmel. Először a kábeleket igazgatta, majd a hangfalon lévő potmétereket csavargatta ( aktív hangfal, az erősítő ebbe van építve ). Csak rosszabb lett ettől. Majd gondterhelt arccal a hangpultra nézett, és pillantása tehetetlenül veszett el a hangszínszabályzók között. Maradt úgy, pocsékul.

Pedig egy DJ hangosítása nem igényel komoly szaktudást. Minimálisan képzett technikusnak is meg kell oldani a feladatot. A lemezlovas keverőjéből kijövő jelet kell megszínezni, ahogy szükséges, majd az erősítőre küldeni. Na jó, közben ügyelni kell, hogy ne legyen túlvezérelve. Persze lehet, hogy tökéletesen végezte a feladatát, és valami a technikával nem stimmelt, ezt nem tudjuk. Még az is lehet, hogy a DJ-k keverőjén volt valami elállítva, de akkor vegyék már észre azok, akiknek ez a dolguk. A végeredmény, bármi történt is, borzasztó volt.

Hasonló cikkünk:  Fiktív Shakespeare történetet mutattak be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

A zenének se alja, se közepe, se teteje nem volt. Egy recsegő katyvaszt kaptak a fülükbe a nyarat búcsúztató fiatalok, akik talán a harmadik felesnél már észre se vették a zene minőségét. De akkor is! Mi csak remélni tudjuk, hogy a tanévük nem olyan pocsék lesz, mint amilyen a hangzás minősége volt. A diundisu zenét is lehet minőségin megszólaltatni, és egy ilyen nagy rendezvényen ez elvárható is lenne. De megkockáztatjuk, hogy tegnap éjjel azokból a hangfalakból egyetlen tiszta hang se jött ki.

Nem ez az első hangprobléma a fesztiválon. Az ABBA Tribute Show koncerten több baki is rombolta az élményt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...