fbpx

FRISS HÍREK

Szövetség a Hírös Városért: Lézer show-ra cseréljük a tűzijátékot, szakértőkre bízzuk a fesztivált

- Advertisement -

A tegnapi, botrányba fulladt ünnepi tűzijáték kapcsán közleményt adott ki a Szövetség a Hírös Városért Egyesület. Véleményüket változtatás nélkül közöljük.

„A Szövetség a Hírös Városért Egyesület megdöbbenve tapasztalta, hogy ünneplők ezrei nem láthatták az augusztus 20-i tűzijátékot Kecskeméten, mert a főtéri tömeg elől a színpad és a városháza kitakarta a látványt. Gyermekes családok és nagyszülők unokákkal, szinte egymást taposva igyekeztek megfelelő helyet találni, de a legtöbbeknek ez nem sikerült.
Meggyőződésünk, hogy nem a tömeg volt rossz helyen, hiszen hol lehetett volna, ha nem a főtéren, a színpadi műsort figyelve, vagy a boros faházaknál. Nekik esélyük sem volt olyan helyre menni, ahol láthatták volna, hiszen 10 másodperccel a műsor után már indították a tűzijátékot. Őket cserben hagyták a szervezők.
Saját tapasztalataink és a visszajelzések alapján úgy hisszük, hogy rossz volt a tájékoztatás, például az égi fényjáték kezdési időpontja sem volt meghirdetve. A Szent István napi tűzijáték így csupán felesleges közpénz pazarlás, akkor, amikor másfél héttel az iskolakezdés előtt a Zrínyi Ilona Általános Iskolánál omlásveszélyre figyelmeztet a tábla.
A pénznek itt sokkal jobb helye lett volna, ha már nem tudnak jól megszervezetten, értelmes szórakozást biztosítani az erre felkértek. Ráadásul nem ez volt az első nagy hiba a lebonyolításban, hétfőn a színpadi technika mondott csődöt.
Szövetségünk jelmondata: Jobban tudjuk csinálni! Ezért a 2020-as Hírös Hét Fesztivál lebonyolítását hozzáértő szakemberekre bízzuk majd. A tűzijátékot pedig a környezetet nem szennyező, az állatokat nem riogató, zenés lézer showra cseréljük.
Kecskemét, 2019.08.21.
Szövetség a Hírös Városért Egyesület, Lejer Zoltán polgármesterjelölt”
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...