fbpx
17.2 C
Kecskemét
2024. március 28., csütörtök

FRISS HÍREK

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

A polgármester szerint nem kecskeméti, aki csak 16 éve él és dolgozik a városban

- Advertisement -

Jó ha tudja mindenki, aki az utóbbi években költözött Kecskemétre, vállalt itt állást, alapított családot, épített házat, hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, őket nem tartja kecskemétinek. Kedden este ugyanis egy államtitkárral és két országgyűlési képviselővel megtámogatva azt találta mondani egy, a fideszes híveket lelkesíteni kívánó összejövetelen, hogy:

Egy biztos. Polgármesterjelöltjük ( Lejer Zoltán – a szerk. ), jobbikos polgármesterjelöltjük nem kecskeméti. Pár éve él a városunkban.

Ezzel Szemereyné Pataki Klaudia belépett azok közé, akik kétségbe vonják a Szövetség polgármesterjelöltjének kecskemétiségét, és félrevezetik a lakosságot. Ezt tette például az önkormányzati KTV egyik műsorának vendége is.

Mint megírtuk, Lejer Zoltán több, mint 16 éve él Kecskeméten egy panel lakásban a családjával. Ő is és felesége is Kecskeméten dolgozik. Gyermekeik itt voltak bölcsődések, óvodások, és most már az egyikük itt jár iskolába.

A város polgármestere szerint tehát ő és nyilván mindenki más, aki hasonló helyzetben van, nem kecskeméti. Fogalmunk sincs, mi járhat a polgármester fejében, de két eset lehetséges. Hogy Szemereyné Pataki Klaudia és elvbarátai csak egy bizonyos eltöltött idő után tekintenek valakit kecskemétinek. Vagy csak azokat, akik itt születtek. Illetve van egy harmadik verzió, amely szerint ellenzéki alapból nem lehet kecskeméti. Bármelyik is legyen ezek közül az igaz, szörnyű világot sejtet, ha a kecskemétiséget feltételekhez akarják kötni. Ha megcímkéznek köztünk lakó, becsülettel dolgozó embereket. Egyes számú kecskemétiekre és kettes számú kecskemétiekre bontják a lakosságot.

Ha a születési hely a döntő, akkor ez kellemetlen lehet a jelenlegi kormánypárti képviselők közül azoknak, akik nem Kecskeméten születtek. Például:

  • Molnár Pálnak
  • Nemcsik Mátyásnak
  • Hörcsök Imrének
  • Sipos Lászlónak
  • Kovács Ferencnek
  • és a jelöltek közül dr. Papp Zoltánnak, aki nem is Magyarország területén született

Ha a városban eltöltött idő számít, akkor ez kínos lehet dr. Zombor Gábornak, aki az önéletrajza szerint 2000-ig Kiskunfélegyházán, Kunbaján, Baján, Budapesten élt vagy dolgozott. 2000-ben kapott munkát Kecskeméten, rá 6 évvel polgármesternek választották.

A polgármesteri gondolatok alapján talán a Mercedes-gyár is meghúzhatja megát, ás nem kellene annyira a kecskemétiséget reklámoznia. Hiszen a Mercedes nem kecskeméti születésű, a gyár pedig még csak 10 éve sincs a városban.

Alaposan parázhatnak 

internetes mém

Rendesen nagy lehet az a bizonyos zabszem, ahogy az internetes mém is utal rá. Ha államtitkárral és országgyűlési képviselőkkel kell besegíteni Szemereyné Pataki Klaudiának a kampányban. Ha az előtte felszólaló államtitkár szavait elhiszi ( mindenki irigykedik ránk, szárnyal a gazdaság, alig van munkanélküli, a családok rengeteg támogatást kapnak és a szokásos szövegek ), és mégis úgy érzi, hogy olyan nyilvánvaló hazugságot kell állítania, miszerint Lejer Zoltán nem kecskeméti.

Hasonló cikkünk:  Közösségi tér létrehozását tervezi Dobos József önkormányzati képviselő, a széchenyivárosiak öröme nem felhőtlen

Ami nevetségesen szánalmas volt

A polgármester később belegyalogolt saját csapdájába is, amikor azt mondta, hogy az ellenzék szétesett, alig indulnak a régi arcok, sok az új, mert senki nem vállalta már a jelöltséget. Majd ezzel a lendülettel bemutatta jelöltjeiket, akik közül hat új nevet ajánlott a jelenlévők figyelmébe ( szinte a csapat felét lecserélte ).

Szintén ilyen öngól volt az is, amikor Szőkéné Kopping Rita ellenzéki jelöltről azt mondta, hogy nem mert elindulni korábbi körzetében, ezért új helyen próbálkozik. Majd rögtön utána beszélt saját jelöltjükről, Leviczky Cirillről, aki nem a korábbi körzetében indul, hanem Kadafalván.

Szóval ilyen meggondolatlan kommunikációval állt ki a polgármester, aki szerint az ellenzéket csak a gyűlölködés hajtja, bezzeg a Fidesz-KDNP csapata szakértői társaság. Fura megközelítés. Ami náluk talán erény, az másoknál botrány? Vagy ilyen játék volt a szavakkal az a kijelentés, hogy az ipari fejlődésnek nem csak előnyei vannak, hanem változásokat is hoz magával. Ügyes. Véletlenül sem hátrány az előny ellenkezője.

Kapott egy gyomrost a polgármestertől a KDNP

A Fidesz oldalkocsijába alaposan belerongyolt a polgármester ezen a gyűlésen. Akkor, amikor az ellenzékről azt mondta, hogy „külön-külön képtelenek voltak elindulni”. Azért üthette talán szíven a kereszténydemokrata érzelmű hallgatókat ( ha elgondolkodtak ezen a kijelentésen ), mert a KDNP az a párt ma Magyarországon, amelynek támogatottsága mérhetetlen, és ez választásokon sem derül ki, mivel nem is emlékszünk már, mikor volt az utolsó alkalom, amikor nem a Fidesz fegyverhordozójaként indult a választásokon.

Kovács Zoltán államtitkár hozta a kötelező paneleket. Az ellenzék a bűnözők pártján áll, hogy lebontanák a kerítést és beengednék a migránsokat, hogy tönkretették az országot, hogy képtelenek a nemzeti gondolkodásra, hogy Salvinit kicsinálták, hogy Ausztriában beavatkoztak ( nem tudjuk, hogy kik ). És természetesen, nyilván a kecskemétieket az érdekelte a legjobban, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan. Ez az új varázsszó most.

A végén még megtudhattuk azt is, hogy érdemes fideszes polgármesterekre szavazni a kormány mellé, mert így tud az ország igazán fejlődni. Amit úgy is lehet értelmezni, hogy a keresztény szabadság szellemében majd jól betartanak az ellenzéki településeknek.

A kérdezők a következő fontos problémákat hoztak fel a fórumon. Ha tilos iskolákban kampányolni, akkor Nagy Blanka hogyan politizálhat? És, hogy Szécsi Gábor  ( a polgármester szerencsétlen Szécsinek nevezte ) hogyan taníthat a szabadegyetemen. A válaszokat megtudták, majd mindenki elindult haza ( néhányan már a fórum közben ).

 

- Advertisement -

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne. Hogy felmérjük, jó úton járunk-e, időről időre a szakmai visszajelzések mellett olvasóink véleményének kikérését is fontosnak tartjuk. Legutóbb 2021-ben volt olvasói kérdőívünk, itt az idő újra konzultálni! Köszönjük!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...