fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Lejer Zoltán: Kecskeméten lakom és szeretem a várost

A tegnap már taglalt KTV-s sajtóasztali beszélgetést érdemes több oldalról is megvizsgálni. Miután tegnap bemutattuk, hogy miért nem volt igaza Hajagos Csaba történésznek, amikor azt mondta, hogy az ellenzéki médiafelületen lehetett olvasni a Bem utca önkényes megnyitását, most nézzük miért nincs igaza a másik két szereplőnek egy másik esetben.

Képkivágás a KTV Sajtóasztal című műsorából

A valamikor az SZDSZ körül legyeskedő, és akkoriban szabadelvű képviselőjelölt, Garaczi János megbízható ember, ha a KTV-ben a kormánypártoknak kell hízelegni. Most sem csalódhattak benne a műsor készítői. Miután egy említésre sem méltó kormányszócsőben megpóbálták elhitetni, hogy Lejer Zoltán, a Szövetség polgármesterjelöltje talán nem is Kecskeméten lakik, most a városi televízióban is bevetették ezt a bombát. Ezt találta mondani Garaczi:

Nem várom el kecskeméti polgárként, hogy kecskeméti születésű legyen a polgármesterjelölt. Hiszen az utóbbi 50-60 évben megduplázódott a város lakossága szinte. De azt elvárom, hogy kecskeméti legyen, hogy itt éljen, tudjon az itteni problémákról. Legalább az utolsó 5-6 vagy 10 év történéseivel legyen tisztában. Ez a minimális elvárás egy polgármestertől, hogy mutassanak egy ilyen embert és ezt nem látjuk.

Ezzel kapcsolatban Lejer Zoltán a következőt nyilatkozta a KecsUP-nak:

A közpénzből eltartott önkormányzati sajtó a Pesti Srácok szintjére süllyedve beállt a fakenews ( kamu hír ) gyártó orgánumok közé. Előbb a Bem utca önkényes megnyitását akarták ránk verni a műsorban, majd azt lebegtetik, hogy nem is itt élek. Több, mint 16 éve lakom Kecskeméten egy lakótelepen, panel lakásban. Gyermekeim itt jártak bölcsődébe, óvodába, egyikük most már iskolába. Én is és feleségem is Kecskeméten dolgozunk. Természetesen szeretem Kecskemétet, és éppen ezért bosszant, hogy úgy látom, rossz irányba halad több területen is.

Hasonló cikkünk:  Feljelentés: Veszélyes-e a Lánchíd utcai iskola futópályája?
Hasonló cikkünk:  Nem kell zsidónak öltöznünk - Judakecs zsidó kulturális este Kecskeméten

Utóbbi gondolatot a műsorban szintén vendégként szereplő Rajnai Attila megjegyzésére mondta, aki így nyilatkozott Lejer Zoltánról:

Ez ugyanúgy az ő városa is, hogyha ezt vezetni akarja, valamennyire szeretni kéne.

Képkivágás a KTV Sajtóasztal című műsorából

Szintén Rajnai mondta ezeket is:

Azért van mérleg nyelve. Most egy Kaposvárról idevezényelt tiszhelyettest a szolgálati lakásában, aki még azt se tudja, hogy bizonyos utcák merre vannak, rábízzam az én városomat…

Lejer Zoltán erre csupán annyit mondott: kamu ez is. Soha nem volt katona Kaposváron, így nem is tudták onnan átvezényelni.

Ha most már megemlítettük a műsor mindhárom vendégét, akkor hadd tegyünk fel egy kérdést a végén.

Tudta, hogy a három szereplő egyike, amellett, hogy a műsorban a Fidesznek olyan kedves gondolatokat mondott, részt vesz az ellenzék kampányában is?

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...