fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Gyerekekkel kampányol a Fidesz-Kdnp

- Advertisement -

Hiába kérte nem olyan régen az alapvető jogok biztosa, hogy kampányidőszakban tartózkodjon minden politikus attól, hogy gyermekekkel fotózkodjon, óvodákba és iskolákba látogasson, a kecskeméti kormánypárti képviselők és képviselőjelöltek nem fogadták meg a tanácsot. Ami ez volt:

..a kampány során tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől rendezvényeiken, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától, illetve az iskolák és óvodák népszerűségnövelő szándékú látogatásától.

Szamler László gratulál – hiros.hu/ Banczik Róbert

Legutóbb egy rajpályázat eredményhirdetésén álltak a gyerekek és a szülők elé hárman is. Bogasov István, Leviczky Cirill és Szamler László. Bár az ombudsmani kérés ( aminek jogszabályi alapja van ) a képviselőkre is vonatkozik, egy képviselőjelölt esetében pedig egészen elképesztő az, hogy ajándékcsomagokat ad át egy ilyen eseményen.

B. Tóth Katalin könyvet oszt – keol.hu

Korábban, a Gyermekek délutánján jelentek meg fidesz-kdnp-s politikusok gyerekek között, Bogasov István ott volt ezen is, valamint Engert Jakabné képviselő is szerepet kapott. Csakúgy, mint B. Tóth Katalin is, aki könyvet osztott. Hiába tagja ő a Széchenyivárosi Egyesületnek, a kampány néhány hetében rá is vonatkozik az ombudsmani elvárás. Biztosan van más tagja is az egyesületnek, aki átadhatta volna a könyveket.

Hasonló cikkünk:  Zajlik az alternatív 7IGEN-es oktatási népszavazás Kecskeméten
Salacz László almát oszt – keol.hu

Még régebben, Salacz László ( jogászként ) sem törődött azzal, hogy gyermekeket nem szabad politikai célokra használni, a 2014-es parlamenti választás előtt két héttel mint jelölt vitt almát egy óvodába és osztotta szét saját kezével.

„Az Alaptörvény rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz, a szülőknek pedig joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést. A gyermeket főszabályként minden olyan alapjog megillet, mint bármely más embert. Biztosítani kell az életkoruknak és szükségleteiknek megfelelő feltételeket a fejlődéshez, a felnőtté váláshoz; a szülők, a család, az állam és a társadalom valamennyi tagja köteles tiszteletben tartani a gyermek jogait. A gyermeket életkortól függetlenül, feltétel nélkül megilleti az egyenlő emberi méltóság, ennek értelmében a gyermek alany marad, és senki számára sem válhat eszközzé vagy tárggyá. Kampányeszközként való felhasználásuk éppen ezt a jogot sérti meg, teszi a gyermeket a jog alanyából a pártpolitika tárgyává.” – írja a jogaszvilag.hu.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...