fbpx

FRISS HÍREK

KecskemétRocks: Akkora buli volt, hogy még a fideszes képviselőjelöltek sem tudták elrontani

- Advertisement -

A KecskemétRocks rendezvényt – amelynek az a lényege, hogy egyszerre sok-sok zenész és énekes ad elő sok-sok dalt – két veszély is fenyegette.

Az egyik az időjárás volt, amely valós veszélynek bizonyult. Bár eső esetére meg volt hirdetve egy másik nap, mégis esős napon tartották meg az össznépi zenélést, így meg is kellett szenvedniük ezt a kíváncsiaknak és a fellépőknek. De a rockerek kemény gyerekek, ezért a kedvüket nem szegte a zord idő. Hangszerekre  dobták az esőkabátokat, ők pedig a büfében szórakoztak. Ki étel, ki ital társaságában.

A tanácstalanság viszont érzékelhető volt. Senki nem tudta még kettőkor sem, hogy elmarad, vagy lesz fellépés. Ekkor kezdődött volna ugyanis a program szerint. Mindenki az időjárási radarokat nézte telefonján, és csóválta a fejét a hosszan jelzett esőre. Ekkor a közönségből többen már feladták és elmentek.

Végül az idő viszonylag szépre fordult, még a nap is kisütött később, a nagy flashmob létrejött. Rengeteg néző volt kíváncsi a bulira, együtt énekeltek az óriási zenekarral. Több, mint ötszáz zenész és 80 énekes nyomta a rockot, és ez tényleg nagyot szólt. Örömzenélés volt.

A másik veszély az volt, hogy kampányeseménnyé silányul a koncert, és mint bebizonyosodott, nem volt alaptalan ez sem. Az, hogy a város polgármestere szerepet kap egy ilyen rendezvényen, rendben van. Az, hogy az első sorba küldik énekelni egyen pólóban, az már határeset. De, hogy két fideszes, újonc, névtelen képviselőjelölttel is megtegyék ezt, az már nem fér bele. Mert akikről szó van, azok magánemberek, nem tettek le semmi olyat az asztalra, amely ekkora médiafigyelmet érdemelt volna. A propaganda persze már kitalálta a szöveget: a polgármester és barátnői. Szerintünk viszont, ha már így alakult, sokkal jobban illet volna azt mondani, hogy a fideszes anyukák kórusa lépett fel ( copyright by hirosveny.hu ). Ők voltak azok, nem a gyermeküket féltő zrínyis szülők.

Az egyik kommentelő olyan jól megfogalmazta az egyik Facebook oldalon, ami történt, hogy nekünk nincs is mit mondani már, idézzük inkább őt.

Klaudia szereplése határeset. Regnáló polgármesterként valóban lehet a protokollra hivatkozni. Azonban ott állt mellette két noname fideszes jelölt. Nincs olyan közéleti szerepük ami odaengedné őket, csak a kampány. Ha viszont kampány, akkor azt tessék saját zsebből fizetni, ne a városlakók befizetéseiből. Ez így csalás. A rendezvény jó kezdeményezés egy rocker városban. Kecskeméten nincs sehol egy koncerthelyszín, klub, buli ahol a rockzene megjelenhetne. Ez így elég ellentmondásossá tette. Ennyi pénzből felújíthatták volna a mávot és ott nem egyszer 500 zenélhetne hanem minden hétvégén szólhatna a rock.

Hasonló cikkünk:  Hittan csoportjába járó gyerekeket vett rá szexuális kapcsolatra az egykori katolikus pap

Egy másik helyen pedig ezt írta:

8 képen szerepelnek noname fideszes jelöltek. Őket mutogatni kell, hogy a választópolgár megismerje az arcukat. Egyébként 500 zenész volt kint. Nekik jut a maradék 36 kép. Jók az arányok. Végül is mi kecskemétiek dobtuk össze ennek a rendezvénynek az árát a fidesz helyett. Ügyes.

A szervezők is válaszoltak az egyik megjegyzésére, ezt:

Valódi rákkendrollt hozott Kecskemétre több mint 500 zenész barátunk. Bárki részt vehetett és mindenkinek örültünk. Kecskemét meghívott bennünket, amit örömmel elfogadtunk. Ugyanilyen örömmel hoztuk létre ezt a produkciót Szegeden is, ahol az ottani polgármester nyitotta meg az eseményt. Politika szempontok nem befolyásolják a programunkat, ez nem erről szól, az ilyen jellegű megjegyzéseket nem tudjuk értelmezni.

Botka László polgármester valóban beszélt Szegeden a színpadon, úgy, mint itt is Szemereyné Pataki Klaudia. Azonban az egyik kommentelő felhívta a figyelmet egy harmadik helyen, hogy Botka nem ment le énekelni a tömegbe, és ez elég nagy különbség.

Osztjuk az első kommentelő véleményét, szerintünk főszereplők között, kiemelve az első sorban, semmi helye nem volt a két újdonsült barátnőnek. Ott lehettek volna az énekesek között éppen úgy, mint bárki más, de ehhez a jelentkezési procedúrát végig kellett volna csinálniuk ( a szervezők szerint ez így is történt ). És, hogy mennyire a kampányról szólt ez számukra, jól mutatja az önkormányzati sajtó közösségi posztja, íme! Nem találtak jellemzőbb képet, vagy elég zenészt a szabadidőközpontban, ezért a barátnőket tették ki.

A kitakarást mi csináltuk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár a kommentelőknek jó részét bosszantotta, hogy erős politikai szállal volt átszőve a KecskemétRocks, azért a bulit nem tudták elrontani a képen látható ( és nem látható ) személyek. Néhány kérdést azért feltettünk a szervezőknek, majd megírjuk, ha válaszolnak.

Négy számból videóklip is készült, az MTV-n tehát jó eséllyel visszanézhetjük majd a kórust.

Itt vannak a fotóink.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...