fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Lejer Zoltán: A ciklus első felében megoldjuk az aluljáró problémáját

- Advertisement -

Utolsó csepp volt a pohárban a Szövetség a Hírös Városért Egyesület számára, hogy a hétfői nagy eső után megint elárasztotta az aluljárót a csapadékvíz, és le is kellett azt zárni. Most azzal álltak ki a sajtó elé, hogy elég volt a tétovázásból, az ide és oda dobált labdából a város és a MÁV ( ez az aluljáró tulajdonosa ) között.

Király József beszél a sajtótájékoztatón

Király József, aki a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság elnökeként, képviselőként és a Szövetség jelöltjeként volt jelen, azt mondta, hogy elég már a hárításból, a szövegelésből, végre meg kell oldani az aluljáró problémáját, amely sok kecskeméti közlekedését keseríti meg, ha jön egy nagyobb eső. Mint mondta, 12 ezer autó halad el ott naponta, ahol most a körforgalom épült. Ezért elvárható, hogy a sok autós akkor is át tudjon menni az aluljárón, ha esik az eső.

Lejer Zoltán nyilatkozik

Lejer Zoltán, a Szövetség polgármesterjelöltje azzal vette át a szót, hogy lehet beszélgetni csatorna keresztmetszetről, valamint lehet mutogatni mindig másra, hogy most éppen miért nem sikerül megoldani a problémát, de inkább cselekedni kell. A 70-es évek technikáját le kell cserélni modern technikára. Mintegy 80 éve itt van ez az aluljáró, de azóta jártunk a Holdon, és nem hinném, hogy bonyolultabb lenne megoldani ezt a problémát – mondta Lejer Zoltán. Hozzátette, hogy ezért a ciklus első felében meg is oldják azt.

Hasonló cikkünk:  Nagyon úgy tűnik, hogy idén is elmarad a repülőnap

Nyomást fogunk gyakorolni a MÁV-ra és a kormányra. Ha kidobnak minket az ajtón, bemegyünk az ablakon. Gazdája lesz ennek a feladatnak, nem úgy, mint most.

– szögezte le a polgármesterjelölt.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy 2009-ben, amikor az ISPA csatornázási fejlesztésekről beszéltek egy fórumon a szakemberek, akkor azt mondták, hogy a beruházással megoldódik a gond, vagyis, hogy mindig tele lesz az aluljáró vízzel egy nagyobb esőzéskor. A Civilnapló akkoriban így számolt be a beruházásról és a csatornázási munkákról: „Mivel az új csatorna a Hunyadiváros csapadékvizét is biztonságosan elvezeti majd, megoldja az Aluljáró nagy esők utáni elöntésének problémáját, de előkészíti a Rákóczi út revitalizációját is.”

Már jó ideje tudjuk, hogy ez nem jött be. Azóta is évente több alkalommal áll a víz az aluljáróban.

Érdekességként megjegyezzük, hogy több Facebook bejegyzés volt az elmúlt napokban arról, hogy egyetlen munkás sincs a körforgalom környékén. A sajtótájékoztató idején legalább 10-12 ember dolgozott itt.

A hétfői esőzés utáni helyzetről a Kecskeméti-Hírhatár alapján itt számoltunk be.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...