fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Lejer Zoltán: A ciklus első felében megoldjuk az aluljáró problémáját

- Advertisement -

Utolsó csepp volt a pohárban a Szövetség a Hírös Városért Egyesület számára, hogy a hétfői nagy eső után megint elárasztotta az aluljárót a csapadékvíz, és le is kellett azt zárni. Most azzal álltak ki a sajtó elé, hogy elég volt a tétovázásból, az ide és oda dobált labdából a város és a MÁV ( ez az aluljáró tulajdonosa ) között.

Király József beszél a sajtótájékoztatón

Király József, aki a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság elnökeként, képviselőként és a Szövetség jelöltjeként volt jelen, azt mondta, hogy elég már a hárításból, a szövegelésből, végre meg kell oldani az aluljáró problémáját, amely sok kecskeméti közlekedését keseríti meg, ha jön egy nagyobb eső. Mint mondta, 12 ezer autó halad el ott naponta, ahol most a körforgalom épült. Ezért elvárható, hogy a sok autós akkor is át tudjon menni az aluljárón, ha esik az eső.

Lejer Zoltán nyilatkozik

Lejer Zoltán, a Szövetség polgármesterjelöltje azzal vette át a szót, hogy lehet beszélgetni csatorna keresztmetszetről, valamint lehet mutogatni mindig másra, hogy most éppen miért nem sikerül megoldani a problémát, de inkább cselekedni kell. A 70-es évek technikáját le kell cserélni modern technikára. Mintegy 80 éve itt van ez az aluljáró, de azóta jártunk a Holdon, és nem hinném, hogy bonyolultabb lenne megoldani ezt a problémát – mondta Lejer Zoltán. Hozzátette, hogy ezért a ciklus első felében meg is oldják azt.

Hasonló cikkünk:  Kegyelmi ügy, cenzúra és elhallgatás, fóliázás - ezek kerültek elő az ellenzék pénteki tüntetésén

Nyomást fogunk gyakorolni a MÁV-ra és a kormányra. Ha kidobnak minket az ajtón, bemegyünk az ablakon. Gazdája lesz ennek a feladatnak, nem úgy, mint most.

– szögezte le a polgármesterjelölt.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy 2009-ben, amikor az ISPA csatornázási fejlesztésekről beszéltek egy fórumon a szakemberek, akkor azt mondták, hogy a beruházással megoldódik a gond, vagyis, hogy mindig tele lesz az aluljáró vízzel egy nagyobb esőzéskor. A Civilnapló akkoriban így számolt be a beruházásról és a csatornázási munkákról: „Mivel az új csatorna a Hunyadiváros csapadékvizét is biztonságosan elvezeti majd, megoldja az Aluljáró nagy esők utáni elöntésének problémáját, de előkészíti a Rákóczi út revitalizációját is.”

Már jó ideje tudjuk, hogy ez nem jött be. Azóta is évente több alkalommal áll a víz az aluljáróban.

Érdekességként megjegyezzük, hogy több Facebook bejegyzés volt az elmúlt napokban arról, hogy egyetlen munkás sincs a körforgalom környékén. A sajtótájékoztató idején legalább 10-12 ember dolgozott itt.

A hétfői esőzés utáni helyzetről a Kecskeméti-Hírhatár alapján itt számoltunk be.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...