fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Szemereyné Pataki Klaudiának mégsem Kecskemét az első?

- Advertisement -

„Nekünk Magyarország az első, sőt nekünk Kecskemét az első!” – áll a Fidesz kecskeméti szervezetének Facebook oldalán. De a mondat második fele alighanem csak a szavak szintjén áll meg.

Budapest volt az első

2019. szeptember 29-én délután Szemereyné Pataki Klaudiát Kecskeméten a nemzetiségi napra várták a Bajor étterembe. A program egyeztetve, a sajtónak is megküldve.

Eljött a program szerinti 16 óra, de a polgármester nem jelent meg. Úgy tudjuk, most vett volna részt először ezen a programon a polgármester, ezért a szervezők csalódtak, hogy nem jött el.

Ellenben ugyanezen a délutánon feltűnt a Fidesz kongresszusán, ahol beszédet is tartott. Kecskeméti emberek helyett Orbán Viktort választotta, és ha már így tett, alaposan be is hízelgett neki. Mivel nem jött a sajtó felé módosítás, élünk a gyanúperrel, hogy egy gyorsan kitalált akció lehetett a budapesti beszéd. Vagy a polgármester kérte, vagy tőle kérték. Írtunk levelet a Fidesz helyi frakcióvezetőjének, de nem kaptunk eddig választ arra, mi történt. Bármelyik is az igaz, úgy tűnik, valóban gond lehet a Fidesz kecskeméti támogatottságával, amit már több cikkben is jeleztünk. Ugyanezen a hétvégén kaptunk olyan információt, amely szerint a Fidesz-KDNP-nek nem sikerül úgy a szavazók elérése, mint ahogy szeretnék. A belső mérések pedig gyengülést mutatnak. Miközben a Závecz kutatóintezet szerint a megyeszékhelyeken fej-fej mellett a kormánypártok és az ellenzék.

Ezekben az időkben mondta azt Fónagy János országgyűlési képviselő egy fideszes kampánygyűlésen, hogy:

„Választásokat kampánnyal lehet nyerni, és nem jó munkával.”

Paráznak?

Majd közben azt látjuk, hogy a mostani hétre Kecskeméten 22 sajtóeseményt tettek a polgármester és fideszes képviselők programjába. 17 programon a terv szerint a polgármester is ott lesz.

Bölcsődében, óvodákban és iskolákban kampányolnak, idősekkel mutatkoznak együtt, és ha nincs legális megoldás, akkor élő fákba szögelnek plakátot, csak hogy egy iskola bejáratánál díszelegjenek. Mindeközben boltok előtt gyűjtik még mindig a címeket, telefonszámokat. Államtitkárral megtámogatott fórum szükséges a fideszes hívek buzdítására. A Hi-Kecskemét égisze alatt szervezett, EU-s támogatású programokon szerepelnek, állnak színpadra, osztanak ajándékot. Minden arra mutat, hogy félnek.

És ha már ekkora a para, akkor belefér néhány füllentés is a beszédbe Budapesten. Hogy az akkori MSZP-SZDSZ kormánynak nem sok köze volt ahhoz, hogy a Mercedes Kecskemétre jöjjön. Folytatva azzal, hogy Orbán Viktor és Szijjártó Péter sorra hozzák a fejlesztéseket, és maradéktalanul teljesítik az ígéreteket. Csak ne lenne tény, hogy a 2016 februárjában bejelentett Izsáki úti négysávosítást például néhány hónappal később kihúzták Budapesten az ígéretek közül. Mert ott tudják, mi kell vagy nem kell a kecskemétieknek.

A Modern Városok program pedig nem másról szól, mint arról, hogy Orbán Viktor kihúzta a kezdeményezést az országgyűlési képviselők kezéből, és inkább saját kisbuszával szállítja a pénzt a polgármestereknek.

Amiről nem beszélt

Arról nem beszélt a polgármester, hogy a nyomott bérek miatt elmenekülő magyarországi százezrek helyett a 150 ezres fizetést is kiválónak tartó ukránok tömegével érkeznek Kecskemétre is. És nem azon van a kormány, hogy a béreket rendezze, hanem segít például Kecskemét önkormányzatának is munkásszállót építeni, ahol több százan kapnak majd szobát. Hogy a kisebb kecskeméti hotelekben szinte csak ukránok vannak.

Nem beszélt arról sem, hogy éveken keresztül úgy felkorbácsolták az indulatokat a migráció kapcsán, hogy ma azért is leköpnek az utcán egy embert, ha sötét a bőre. Közben pedig muszáj munkásszállót építeni, mert kell valahol lakniuk az ide csábított dolgozóknak, akik az elmenekült magyarok helyett jönnek. Belegyalogoltak saját csapdájukba, és ebből azzal igyekeznek menekülni, hogy ezek nem is munkásszállások hanem bérlakások. Játék a szavakkal.

Hasonló cikkünk:  Végre kiderült hányan kaptak magyar állampolgárságot

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egykori államtitkára közleményben reagált a polgármester szavaira:

„Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere a  Fidesz tegnapi kongresszusán  konkrétan letagadta, hogy anno megállapodás született a Kecskemétre költöző     Mercedes gyárról,  egész pontosan így fogalmazott:   „ Sokan még most is azt mondják, hogy Kecskemét a balliberális kormánynak köszönheti a járműipari nagybefektetőt. És mi az igazság? Hogy egy percig sem szerepelt a szóba jöhető városok listáján, sőt a befektetői döntés után a nagyvonalúan beígért állami támogatás elmaradt.”

Szerencsére nemcsak az emlékeimben él, amikor  Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára voltam, de korabeli dokumentumok alapján biztosan cáfolható mindez.

Ezzel szemben az igazság az, hogy 2008. júniusában a kecskeméti új Mercedes-Benz gyár építéséről szóló együttműködési szerződést írt alá,  Rainer Schmückle, Mercedes-Benz személygépkocsi üzletágának ügyvezető igazgatója , Gyurcsány Ferenc, Magyarország miniszterelnöke, Bajnai Gordon Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági miniszter és Zombor Gábor Kecskemét Polgármesterének jelenlétében írták. Ennek következtében  többek között 800 millió eurós beruházást és mintegy 2500 munkahely létesítését készítette elő a térségben. Az erről szóló hír a gyár archívumában is fellelhető.

Hiába próbál álhírekkel, és hazugságokkal kampányolni a Fidesz, a kecskeméti polgárok és a múlt archívumai őrzik a tényeket. A tények pedig makacs dolgok. Még választási kampány idején is.

Budapest, 2019.09.30.

Burány Sándor, a Párbeszéd frakcióvezető helyettese, országgyűlési képviselő”


A keresztény kártya

De beszélt arról, burkoltan fenyegetve, hogy jajj lesz itt, ha nem a Fidesz-KDNP összefogás nyeri a választást. Szemereyné Pataki Klaudia a Fidesz kongresszusán kijátszotta a keresztény kártyát és azt mondta:

„Az október 13-ai választásoknak pedig hosszabb távon az is a tétje, hogy ez a mi belvárosunk a világörökség részét képezi-e majd, vagy hét templomával csak szimbólum marad azokra a sötét időkre, amikor Európában a kereszténység egyetlen oltalmazója Magyarország lesz.”

Vagyis mi lesz, polgármester asszony, ha nem úgy szerepelnek a választáson, ahogy szeretnék? Minaretek és dzsámik épülnek? Iszlám imaházak? Mire tetszett gondolni? Mert ha így gondolja, vagy a minimális veszélyét is valóban érzi ennek, akkor mi végre az a mondat, hogy Kesckemét a „vallási tolerancia fellegvára”? Ebbe nem férne bele egy kereszténytől eltérő imahely? Egyébként szó nincs arról, hogy bármi ilyesmi készülőben lenne.

Miközben egyébként Szemereyné Pataki Klaudia nem ment el többedjére sem a kecskeméti nemzetiségek találkozójára, aközben Semjén Zsolt ugyanezen a kongresszuson németes hangzású nevekkel viccelődött, és mosta össze azokat az ellenzékkel. Ezzel pedig egy csúnya világra emlékeztetett, amikor már a holokauszt után, újra tehervonatok indultak Németországba, elszállítva hazánkból a német származásúakat.

Ha ezért a keresztényi világért aggódik a kecskeméti polgármester, amilyet a kereszténydemokrata elnök beszédjében megvillantott, azért egyáltalán nem lenne kár. Mert a sértegetés és megalázás nem lehet keresztényi erény. A füllentés csakúgy nem.


A Jobbik megyei szervezete így reagált a polgármester szavaira:

„A tegnapi Fidesz kongresszuson elhangzott, kecskeméti polgármester beszédjéből nem csak a félelem hallható, hanem a teljes mellébeszélés is. A magyarországi gazdaságpolitikának a következménye, hogy a város nagy ütemben épít munkásszállásokat a keleti olcsó munkaerőnek, mivel a magyar fiatalok nagy része már a lábával szavazott és Nyugat-Európába távozott. A következő lépés az itthon maradottakkal szemben, hogy az olcsó munkaerő biztosítása érdekében a hazai béreket lenyomják olcsó, keleti munkavállalókkal. A kecskeméti polgármesternek is felelőssége, hogy az itt dolgozók bére Rastatthoz közelítsen, ne pedig Kijevhez! Kampányeszközökben pedig ne csak a burkolt fenyegetőzést és ijesztgetést, hanem a konstruktív vitát is használja!”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...