fbpx
3.2 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Újabb iskolában kampányoltak a Fidesz-Kdnp jelöltjei

Tegnap írtuk meg, hogy hiába kért minden politikust az alapjogok biztosa, hogy a kampányban tartózkodjanak attól, hogy gyerekek között fotóztatják magukat, és óvodákba, iskolákba járnak. A tiltás, vagyis a jog, a kecskeméti kormánypárti jelölteket nem érdekeli. Bemutattunk két friss esetet, és most ezekhez jött egy újabb.

A Lánchíd utcai iskolába is elment egy fidesz-kdnp-s delegáció, a 15 indulóból ( 14 képviselőjelölt + a polgármesterjelölt ) 5 jelölt vett részt először egy tanterem átadásán, majd a faültetésen. És nem csupán ott voltak, de a fő helyre álltak. Azok a jelöltek is, akik még csak nem is jelenlegi képviselők.

A hiros.hu fotóján ( takarás általunk ) Szemereyné Pataki Klaudia, Bogasov István, Engert Jakabné, Szamler László és a háttérben B. Tóth Katalin

Magyarul: valamilyen rejtély okán a kormánypárti magánemberek előnyt élveznek a többiekhez képest ( korábban kenyeret osztottak a városi ünnepségen, a képviselőknek foglalt helyeken ültek, ajándékot osztogatnak különböző eseményeken ).

Szamler László egy kampányfotó kedvéért, még lapátolni is beállt a gyerekekhez. Bogasov István a háttérben figyeli kollégája technikáját.

hiros.hu

Korábban az ombudsman ezt kérte:

..a kampány során tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől rendezvényeiken, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától, illetve az iskolák és óvodák népszerűségnövelő szándékú látogatásától.

Hasonló cikkünk:  Mert játszani jó! - videóval
Hasonló cikkünk:  Bodrozsán Alexandra képviselőségét nem befolyásolja a pártváltása

A jogaszvilag.hu pedig elmagyarázta, miért fontos ez.

“Az Alaptörvény rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz, a szülőknek pedig joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést. A gyermeket főszabályként minden olyan alapjog megillet, mint bármely más embert. Biztosítani kell az életkoruknak és szükségleteiknek megfelelő feltételeket a fejlődéshez, a felnőtté váláshoz; a szülők, a család, az állam és a társadalom valamennyi tagja köteles tiszteletben tartani a gyermek jogait. A gyermeket életkortól függetlenül, feltétel nélkül megilleti az egyenlő emberi méltóság, ennek értelmében a gyermek alany marad, és senki számára sem válhat eszközzé vagy tárggyá. Kampányeszközként való felhasználásuk éppen ezt a jogot sérti meg, teszi a gyermeket a jog alanyából a pártpolitika tárgyává.” 

Orbán Viktort a 2018-as kampányban 350 ezer forintra büntették, mert gyerekek között videóztatta magát, amivel jogszabályt sértett.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...