fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

A Hírösvény segíteni akart neki, de lebuktatta a polgármestert

- Advertisement -

A Hírösvény tegnap azzal állt elő, hogy

„késő éjjel odacsörtetnek csapatostul és szerszámostul a Szemerey család házának kapuja elé, fittyet hányva az intim szférájukra, megrémisztve a szülőket, rajtuk keresztül a kisgyermekeket, hogy elkövessék a nagy tettet és felfestegessék több soron az aszfaltra eléjük a Szövetség a Hírös Városért Egyesület logóját. Vajon mit akartak ezzel a sunyi baromsággal demonstrálni? Hogy majd jól megijesztik őket, mondván tudják hol laknak és holnap már a kapun is bemennek? Vagy csak nevetségessé akarták tenni őket a szomszédok, az utca előtt?”

A kérdéseket nem tudjuk, kinek tette fel a cikk írója, Rajnai Attila, mert az esetről semmit sem tudni. Nem tudni kik tették. Azt sem, hogy miért. Hogy ettől nevetségessé válna egy polgármester a szomszédok előtt, az már legyen az ő baja. Hogy ettől megrémülne egy család, az pedig nevetséges. És, hogy a szerző belerángatta a polgármester gyerekeit a kampányba, az pedig ízléstelen.

Álljon meg a menet!

Sem horogkeresztet, sem vörös csillagot és semmilyen rémületet keltő feliratot nem fújtak fel a cikk szerint. Ez esetben természetesen más elbírálás alá esne a történet. A polgármester családjáról sok minden kiderült már, de ki tudja, mi lehet még, ha valóban összerezzen egy legálisan működő civil szervezet logójától.

Ön is megrémült?

De mit szóljon az a választó, akinek az ajtaja előtt lévő villanykarón, a polgármester nem túl őszinte mosolya köszönti minden reggel? Rémüljön meg? Esetleg az egész családja? Legyen belőle újságcikk? És mit szóljon az az ellenzéki politikus, akinek a háza előtt a rivális plakátja látható? Írjon arról, hogy megfélemlítették? Ugyan!

Amit biztosan tudunk

A Hírösvény cikke azért valamire jó volt. Megtudhattuk belőle, hogy a polgármester szabálytalanul figyeli meg kamerával a házát. Már a korábbi szabályozás is kimondta, de a szigorú GDPR rendeletben is benne van:

Tilos magánterületen olyan kamerát elhelyezni, amely közterületet ( pl. utcát ) is megfigyel.

A nyilvánossá tett felvételeken egyértelműen látszódik, hogy a polgármester házának kerítése felett jócskán látszódik az utca. Az, hogy még ezt van, aki nyilvánossá is teszi, az egy másik jogi kérdés lehet.

Hasonló cikkünk:  Nőkről, de nem csupán nőknek szól a Kecskeméti Nemzeti Színházban bemutatott Naptárlányok

Tehát a polgármester tiltott módon megfigyeli a háza előtti közterületet, amely azért csúnyna dolog, mert az ott közlekedőknek erről fogalmuk sincs. 

Egyetlen kérdés merülhet fel csupán ebben az ügyben: szabad-e járdára, útfelületre felfújni egy civil szervezet logóját. Ebben az esetben a városrendészet eljárhat és bizonyíthat. Addig viszont minden sejtetés, minden megelőlegzett határozat újságírói tollból, a jogrendszer sárba tiprása, amelynek egyik alapelve az ártatlanság vélelme. Sőt, itt már az ítélethirdetés is megvolt. A cikk címe szerint az ellenzék követte el. Azért veszélyes így egy ilyen üggyel előállni, mert nagyon könnyen eljátszhatja maga ellen bárki ezt, majd azzal a lendülettel a politikai ellenfelek térfelére lökheti az ügyet. Úgyhogy maradjunk annyiban: valakik felfestették azt a logót. De mivel már tegnap délután sem volt ott a ház előtt a felfújás, ezért legalább környezetbarát festékkel tették, ha el tudták tüntetni.

Ami nem szúrja a Hírösvény szemét

  • Miközben az újság szerint egy civil szervezet logója alkalmas arra, hogy rémületben tartsa a Szemerey családot, arról nem ír, hogy szinte napi szinten megy a polgármester, és követik őt a Fidesz-KDNP jelöltjei iskolába, óvodába. Ott pedig személyesen is megrémíszthetik a gyerekeket és szüleiket. Jogszabály tiltja az ilyen kampányolást.
  • Arról sem ír, hogy a Hi-Kecskemét projekt EU-s pénzét kampányolásra ( is ) használják fel, saját jelöltjeik szerepeltetésére. Beszélnek a megjelentekhez, bemutatják őket, ajándékot osztanak, színpadra hívják őket.
  • Arról sem ír, hogy a Fidesz-KDNP szinte korlátlanul plakátolhat, tehet ki óriásplakátot. Sokkal nagyobb mértékben, mint bármelyik rivális jelölőszervezet. És ez nem csupán pénz kérdése.
  • Arról sem ír a Hírösvény, hogy a városban működő szinte összes sajtót bekebelezték, és azok szolgalelkűen ontják a polgármestert és csapatát támogató cikkeket. Van, amelyik direkt közpénzből teszi ezt, míg mások önkormányzati cégek hirdetéseivel kitömte követik ezt el.

Ezek után a Hírösvényben hitelességben számonkérni bárkit is, nem is tudjuk milyen kategória. Döntsék el az olvasók. Abban egyetértünk Rajnai Attilával, hogy „hitvány senkiháziakra” nincs szükség.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...