fbpx
0.7 C
Kecskemét
2023. február 6., hétfő

FRISS HÍREK

Egy munkanapot hagyott a hivatal, hogy alaposan felkészüljenek döntés előtt a képviselők

Nem vitte túlzásba a polgármesteri hivatal a képviselőknek adott időt arra, hogy alaposan átrágják magukat az előterjesztésen, amely legalább 10 évre, de akár 15-re is meghatározhatja Kecskemét tömegközlekedését. Kedden ugyanis rendkívüli ülésen dől el, hogy a pályázatot megnyerő cég megkapja-e a lehetőséget.

A rendkívüli közgyűlés tényét, ha jól tudjuk, már múlt szerdán megtudták, azonban az előterjesztéseket és a hozzájuk kapcsolódó anyagokat csak pénteken 14 óra után küldték ki a képviselők e-mail címére. Mintegy 200 oldalnyi anyagról van szó, és ebben még nincs is benne a 69 oldalas menetrend. És most nem arról van szó, hogy sajnáljuk vagy nem a képviselőket azért, hogy esetleg a hétvégéjüket is az anyagok olvasására kellett fordítaniuk.

Arról van szó, hogy ezzel egyetlen olyan napjuk maradt ( a hétfő ), amikor feltehették hivatali illetékeseknek a felmerülő kérdéseiket. Amellyel közelebb juthatnak az igen, a nem vagy a tartózkodó szavazathoz. Hiszen pénteken a kézbesítés után már nem volt hivatal. Hétvégén szintén semmiről nem tudtak meggyőződni. Hogy aztán az egyetlen hétfő elég volt-e ahhoz, hogy esetleg több képviselő egy sor kérdést is feltegyen az ügyintézőknek, akik még válaszolnak is azonnal, az itt a kérdés. De nem csak ebben az esetben, hanem minden hasonlóban, amelyben ilyen szűkre szabják a tájékozódási lehetőséget.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti Arany János Általános Iskola pedagógusai: A CSEND NEM REND! 

Pedig felelősen dönteni csak úgy lehet, ha a bizonytalanságokban tisztán látnak. A tömegközlekedés pedig pont olyan téma, amely talán többet érdemelne egyetlen napnál.

Hasonló cikkünk:  A bölcsődei gondozás díja nem, a szociális ellátásé az inflációnál kisebb mértékben emelkedik jövőre

Rendes közgyűlés esetében a szervezeti és működési szabályzat úgy szól, hogy annak ideje előtt 5 nappal már ott kell lenni az anyagoknak a képvislőknél. És az a nap nem számít bele, amikor megkapják. De rendkívüli közgyűlés esetében ez nem érvényes, és nem is találtunk erre vonatkozó megjegyzést. Amennyiben a képviselők is úgy gondolják, hogy talán rendkívüli helyzetben is (amikor van is rá idő, és nem azonal kell összeülni) kaphatnának több munkanapot az anyagok tanulmányozására, akkor ezt nekik ki kell harcolniuk. Még itt a munka legelején.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...