fbpx
3.2 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Így ferdített el a közpénzből működő hiros.hu egy ellenzéki sajtótájékoztatót

Ahogy mi is beszámoltunk róla, dr. Tóth Szilárd vacsiközi önkormányzati képviselő ma sajtótájékoztatón közölte -a korábbi közérdekű adatigénylésre jött válasz alapján-, hogy a a volt kertészeti kollégiumban ifjúsági és közösségi szálló lesz. Korábban arról is tudósítottunk, amikor azt jelentette be ugyancsak ő, hogy a kollégiumi épület mellett működő, Petőfi iskolába járó gyermekek szülei között, és a környéken elterjedt a hír, hogy munkásszálló épülhet itt.

A mai sajtótájékoztatóról a hiros.hu is beszámolt. Ráadásul úgy, hogy azzal elferdítette a valóságot. Nézzük, mit írtak a cikkben. Bekarikáztuk.

képkivágás a hiros.hu oldalról

Csakhogy ilyen bejelentés nem hangzott el a sajtótájékoztatón. Ez az egyik. Tényszerűen nem hagyta el ilyen mondat a képviselő száját. Azért sem mondhatott ilyet, mert nem közöltek olyan hírt szeptemberben, hogy “munkásszálló lesz” az épületből ( alább olvashatják, hogy mit mondtak anno ) Ez pedig a másik. De nézzünk egy újabb részletet a cikkből. Íme.

képkivágás a hiros.hu oldalról

Ezzel szemben a Szövetség a Hírös Városért Egyesület nem “állította” korábban és azóta sem, hogy munkásszálló lesz a volt kollégiumból. Csupán arról adott tájékoztatást, hogy vannak ilyen pletykák, ezért szeretnének ennek utánajárni, és ezért közérdekű adatigényléssel éltek. Ugyanekkor még azt is megjegyezte Lejer Zoltán polgármesterjelölt, hogy bíznak benne, hogy ha hasznosítják, akkor megint kollégiumként fog üzemelni. És még azt is megígérték akkor, hogy a válaszról tájékoztatni fogják a lakosságot.

Hasonló cikkünk:  Nem bírta az extrém terhelést a holtankoljak.hu

Tehát ami történt: egy képviselőjelölt bejelentette, hogy intézkedni fog, majd megválasztott képviselőként -ahogy ígérte- tájékoztatta a lakosságot arról, amit megtudott.

Hasonló cikkünk:  Lejer Zoltán helyretette a Fidesz frakcióvezetőjét

Az önkormányzati sajtó pedig, amely évi 180 millió forint közpénzt kap az önkormányzattól, próbálta úgy csavarni a mondatokat, hogy azok minél rosszabb fényt vessenek az ellenzékre.

A legszebb talán az egész történetben, hogy a hiros.hu saját eredeti tudósításában sem írt olyasmit, hogy a Szövetség “állítja”, hogy “munkásszálló lesz” a kollégiumból. Akkor korrektül számoltak be a sajtótájékoztatóról. Nézzék csak!

“Újabb munkásszálló kialakításának terve terjed a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolájába járó gyermekek szülei körében. A pletykák arról szólnak, hogy a város a volt kertészeti kollégiumot szeretné ekképpen hasznosítani. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület ezért tegnap közérdekű adatigénylést adott be a Városházára illetve az egyetemre, amelynek tulajdonában van az épület, hogy megbizonyosodjon a híresztelés valóságtartalmáról. Minderről dr. Tóth Szilárd képviselőjelölt és Lejer Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt számolt be mai sajtótájékoztatóján.” – állt a szeptemberi híradásban.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...