Jött a vacsiközi képviselő, és mindenkit megnyugtatott

0

Nem lesz munkásszállás a kertészeti kar kollégiumából – ez volt a lényege annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a Vacsiköz új önkormányzati képviselője, dr. Tóth Szilárd ( Szövetség ) tartott.

Emlékeztetett arra, hogy szeptemberben arról tartott ugyanitt sajtótájékoztatót, hogy a főiskola területén működő Petőfi iskolában és a környéken is elterjedt, hogy az üres kollégiumi épületben munkásszállót akarnak kialakítani. Akkor azt ígérte, hogy közérdekű adatigénylést ad be, hogy kiderüljön, mi az igazság.

A válaszok megjöttek. A jegyző gyorsan letudta a levelezést azzal, hogy semmi köze az önkormányzatnak az épülethez, ezért nem adatgazda. Az egyetem részéről viszont a kancelláér megírta, hogy júniusban pályázatot írtak ki az épület hasznosítására. Van nyertes is, akivel bérleti szerződést kötöttek már. Az egyetem kikötötte, hogy a bérlőnek teljes körűen fel kell újítani az épületet, és csakis ifjúsági és közösségi szálláshelynek hasznosítható az ingatlan. Ehhez a bérlőnek kell az engedélyeket beszereznie.

Hirdetés

Jelenleg semmi nem látszódik abból, hogy bármilyen munka is folyna az épületben, legalábbis kívülről.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft