fbpx

FRISS HÍREK

Jött a vacsiközi képviselő, és mindenkit megnyugtatott

- Advertisement -

Nem lesz munkásszállás a kertészeti kar kollégiumából – ez volt a lényege annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a Vacsiköz új önkormányzati képviselője, dr. Tóth Szilárd ( Szövetség ) tartott.

Emlékeztetett arra, hogy szeptemberben arról tartott ugyanitt sajtótájékoztatót, hogy a főiskola területén működő Petőfi iskolában és a környéken is elterjedt, hogy az üres kollégiumi épületben munkásszállót akarnak kialakítani. Akkor azt ígérte, hogy közérdekű adatigénylést ad be, hogy kiderüljön, mi az igazság.

A válaszok megjöttek. A jegyző gyorsan letudta a levelezést azzal, hogy semmi köze az önkormányzatnak az épülethez, ezért nem adatgazda. Az egyetem részéről viszont a kancelláér megírta, hogy júniusban pályázatot írtak ki az épület hasznosítására. Van nyertes is, akivel bérleti szerződést kötöttek már. Az egyetem kikötötte, hogy a bérlőnek teljes körűen fel kell újítani az épületet, és csakis ifjúsági és közösségi szálláshelynek hasznosítható az ingatlan. Ehhez a bérlőnek kell az engedélyeket beszereznie.

Hasonló cikkünk:  Második im/pro/kontra Vitaszínházi Est a Kecsuppal!

Jelenleg semmi nem látszódik abból, hogy bármilyen munka is folyna az épületben, legalábbis kívülről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...