fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Jött a vacsiközi képviselő, és mindenkit megnyugtatott

- Advertisement -

Nem lesz munkásszállás a kertészeti kar kollégiumából – ez volt a lényege annak a sajtótájékoztatónak, amelyet a Vacsiköz új önkormányzati képviselője, dr. Tóth Szilárd ( Szövetség ) tartott.

Emlékeztetett arra, hogy szeptemberben arról tartott ugyanitt sajtótájékoztatót, hogy a főiskola területén működő Petőfi iskolában és a környéken is elterjedt, hogy az üres kollégiumi épületben munkásszállót akarnak kialakítani. Akkor azt ígérte, hogy közérdekű adatigénylést ad be, hogy kiderüljön, mi az igazság.

A válaszok megjöttek. A jegyző gyorsan letudta a levelezést azzal, hogy semmi köze az önkormányzatnak az épülethez, ezért nem adatgazda. Az egyetem részéről viszont a kancelláér megírta, hogy júniusban pályázatot írtak ki az épület hasznosítására. Van nyertes is, akivel bérleti szerződést kötöttek már. Az egyetem kikötötte, hogy a bérlőnek teljes körűen fel kell újítani az épületet, és csakis ifjúsági és közösségi szálláshelynek hasznosítható az ingatlan. Ehhez a bérlőnek kell az engedélyeket beszereznie.

Hasonló cikkünk:  Üveghegyen innen és túl - a megváltásra még várni kell

Jelenleg semmi nem látszódik abból, hogy bármilyen munka is folyna az épületben, legalábbis kívülről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...