Kecskeméti Tankerület: Nincs mit szépíteni, 18 fok volt a Zrínyiben

0
pixabay.com

Ahogy ígérték, délutánra választ kaptunk a Kecskeméti Tankerülettől arra, hogy miért volt hideg reggel a Zrínyi iskolában. Bár erről már írtunk az eredeti cikkben, mivel Király József önkormányzati képviselő személyesen járt utána. Akkor neki azt mondták, hogy a szünetben le volt kapcsolva a fűtés, most pedig későn kapcsolták vissza.

Zsámboki Anna, tankerületi igazgató annyival egészítette ki ezt az információt, hogy nem volt teljesen elzárva a fűtés a múlt héten, hanem 18 Celsius fokra tették. A karbantartó pedig későn, csak reggel fél nyolckor állította vissza a szokásosra.

Nem akarjuk szépíteni, valóban 18 fok volt ma reggel az iskolában, amikor megérkeztek a diákok  – mondta az igazgató. Még annyit hozzátett, hogy 9 órakor már 20 fok volt, utána pedig tovább melegedett bizonyára.

Hirdetés

Arra a kérdésünkre, hogy van-e szabályozás vagy gyakorlati tapasztalat, hogy mikor érdemes visszaállítani a fűtést, úgy felelt, hogy nincs ilyen szabályozás. Arra kérdésre, hogy talán már éjszaka kellett volna ezt megtenni, igennel felelt.

Budapesten voltam eddig, de ezzel az üggyel foglalkoztam először, ahogy visszaértem. Megtesszük a szükséges intézkedéseket, ami a mulasztást illeti – mondta a KecsUP-nak Zsámboki Anna.

Az igazgató megerősítette Király József önkormányzati képviselő tájékoztatását, amely szerint a szünetben vizsgálták az elektromos hálózatot és javítottak hibákat. Valamint elmondta azt is, hogy a külső homlokzat felújítását valóban saját költségen elvégezteti a tankerület, és ehhez már elindították a közbeszerzési eljárást. Ezekről egyébként tájékoztatta az iskola igazgatóját, és kérte tőle, hogy a szülők előtt is legyenek ismertek ezek az információk.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft