fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Az ellenzék szerint újabb intézkedés történt a mozgásterük szűkítésére

- Advertisement -

Derült égből villámcsapásként érte az ellenzéki képviselőket az a jegyzői levél, amelyben dr. Határ Mária a polgármesterre hivatkozva azt írta, hogy a jövőben egyetlen emberhez fordulhatnak a városházán, ha kérdezni akarnak, ha panszuk van, ha érdeklődnek. Legyen az bármilyen ügy. A kijelölt személy pedig majd intézkedik. Íme a levél:

„Megfélemlítették” az osztályok dolgozóit?

Vagyis innentől kezdve nem fordulhatnak az illetékes osztályokhoz, ahogy eddig tették. Szőkéné Kopping Rita (Szövetség) Facebook oldalán posztolta a levelet és ezt fűzte hozzá:

„Ezek szerint nem beszélhetek közvetlenül senkivel, nem írhatok közvetlenül senkinek emailt és nem mehetek be senkihez a hivatalban, a választókerületemet érintő dolgaimat intézni. Tehát jegyző asszony, gondolom a PM Asszony utasítására, beíratott bennünket a bölcsödébe. Már a neve is jó. Mindent csak a hatósági osztályon keresztül.
Tisztelt Polgármester Asszony! Lehet ezt így játszani. De ez Önre fog égni!”

Egy kommentben azt is megemlítette a képviselő, hogy egy képviselőt, bizottsági elnököt már el is utasítottak az egyik osztályon erre a levélre hivatkozva. Mert az osztályon dolgozókat „megfélemlítették.”

Hasonló cikkünk:  Górcső alatt a red dot irányzék

Az ellenzék szerint folyamatosan szűkítik a mozgásterüket

A Szövetség frakció képviselői többször megemlítették már, hogy úgy érzik, ki akarják őket szorítani a város ügyeiből. Holott a város lakosságának szinte a felét képviselik. Itt volt például a környezetvédelmi programról szóló sajtótájékoztató, amelyre nem hívták meg az ellenzéki környezetvédelmi tanácsnokot és az ellenzéki környezetvédelmi bizottsági elnököt. Most pedig ez a levél, amelyet szintén úgy értékelnek, hogy az ellenzéki képviselők mozgásterének szűkítéséről van szó. Megszűnt egyébként a városházi vezetők, képviselők szerepléseinek heti összefoglalója is, amit előzetesen megkapott a sajtó a városházától. Ebből tudni lehetett, hogy az önkormányzat vagy a közgyűlés melyik tagja mikor, milyen eseményen képviseli a várost, esetleg szólal fel, ír alá, tart sajtótájékoztatót. Most, hogy ellenzéki egyéni képviselők is vannak, ez a rendszer már nem működik.

Megkérdeztük a Fidesz-KDNP frakciót is, amint megérkezik a válasz, közölni fogjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...