fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Városházi környezetvédelmi tájékoztató ellenzéki környezetvédelmi tanácsnok és bizottsági elnök nélkül

- Advertisement -

Megírtuk, hogy a városházi bejelentés szerint a társadalom széles bevonásával készül a város környezetvédelmi programja a következő öt évre. De a széles bevonás ellenére a bejelentésen nem volt ott Szőkéné Kopping Rita (Szövetség) környezetvédelmi tanácsnok, és Lejer Zoltán (Szövetség) a környezetvédelmi bizottság elnöke. Azért, mert nem hívták meg őket.

Ez volt az az esemény, ahol PET palackokban szolgálták fel a vizet, pedig a világon mindenütt felszisszennek a környezetvédők az eldobandó műanyag palackok láttán. Ráadásul még egy éve sincs, hogy a közgyűlés megszavazta, hogy visszaszorítják a PET palackok használatát, ahol erre lehetőség van.

Tanácsnoki levél a polgármesternek a miértről

Szőkéné Kopping Rita a bejelentés után azt kérdezte Facebook oldalán, hogy vajon miért nem hívták meg az eseményre? Tőle most azt is megtudtuk, hogy a kérdést levélben is feltette a polgármesternek. Ebben úgy fogalmazott, hogy bízik benne, csak véletlen nem kaptak meghívót, egyben jelezte, hogy a jövőben a területét érintő minden eseményen szeretne ott lenni.

A polgármester válaszolt is a levélre. Ebben ezt írta az ellenzéki tanácsnoknak:

„A 2020-2025. évekre szóló Környezetvédelmi Program és Cselekvési Terv szakmai előkészítése 6 hónapja zajlik. A sajtótájékoztatón azok voltak jelen, akik ezzel eddig is dolgoztak. Ön az előkészítésben nem vett részt.”

Szőkéné nyomban válaszolt is a sorokra. Kiemelve, hogy a környezetvédelmi program éppen arra az öt évre szól, amikor ő tanácsnok, így nem hinné, hogy a múltat kellene felemlegetni.

Hasonló cikkünk:  Lejer: Miért kapja meg a külföldi munkás azt, amit a magyar nem?

„Azt gondolom, hogy ez a program nem a múltról szól, hanem az elkövetkezendő évekről. Témája a fejlődés, a környezetünk megóvása, a fenntarthatóság,  Szerintem joggal várom el, mint a következő 5 év környezetvédelmi és fenntarthatóságért felelős tanácsnoka,hogy a 2020-2025. időszakot érintő programok minden rendezvényére kapjak meghívót.”

Majd jelezte, hogy a polgármesteri levélben csatolt anyagot részletesen ismeri. Felidézte azt is, hogy a Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv tervezési megbeszélésén is ott volt, ha nem is végig, mert bizottsági ülés szólította el onnan. A környezetvédelmi tanácsnok így fogalmazott:

„Köszönöm a gyors válaszát, de annak a valóságtartalma, rám nézve, nem igaz.”

Az ellenzéki képviselők már több fórumon is megjegyezték, hogy nem minden esetben kapnak meghívókat olyan eseményekre, ahol jó lette volna, ha ott tudnak lenni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...