fbpx

FRISS HÍREK

Így működünk mi, és így a Keol

- Advertisement -

Érdemes lesz a keol.hu legújabb cikkét eltenni, és ha lesz majd könyv, kutatás, elemzés, amely a kecskeméti sajtó helyzetét vizsgálja, beemelni oda elrettentő példaként. A lap ugyanis lényegében a tájékoztatást kérte rajtunk számon. Azt, hogy teret adtunk a piaci panaszosok véleményének, majd utána teret adtunk a piacigazgató reakciójának.

Tettük ezt úgy, hogy a panaszosok levele alapján megírtuk, mit gondolnak ők a piacról, majd az igazgatói választ teljes terjedelemben közöltük. A klasszikus eset: megszólal mindkét fél, elmondhatta mindenki, ki mit gondol erről.

A legolvasottabb témánk lett azonnal a piaci helyzet, majd az a cikk, amelyben megírtuk, hogy a panaszok alapján a piac belépőt vezet be a nem viszonteladóknak a nagybani piacon. Egyetértve a panaszosok felvetésével. Az olvasottság nem véletlen. A KecsUP-ot a kezdetektől az vezérli, hogy olyan ügyeknek adjon teret, amelyek máshol nem jelenhetnek meg. Ez a téma exkluzív volt, a KecsUP-tól lehetett megtudni.

A Keol cikke úgy kezdődik, hogy nem igaz, amit írtunk, amely szerint „katasztrófális és siralmas a piac helyzete”. Pedig ilyet mi nem is írtunk. Mi idéztünk a panaszosok leveléből, ők írták ezt, mi pedig közöltük. Már az elején manipulál tehát a lap. Ez nem újdonság, más esetben is volt rá példa, hogy egy átvett hírt a saját írásunknak tüntettek fel, és próbálkoztak nevetségessé tenni minket (Vancsura István esete a Kúrián, amely a 24.hu cikke volt). Az, hogy a panaszosok véleménye esetleg jól cseng az ellenzéki füleknek, ahogy a Keol állítja, ugyancsak nem lehet a KecsUP hibája.

No tehát, a kezdeti manipulálás után szigorú ellenőrként felült ismét a Keol (korábban is volt példa rá) a „Kecskeméten minden rossz” vonatra (amire nyilván az ellenzék és a KecsUP is bérletet váltott), de gyorsan igyekszik cáfolni, hogy ez nem is így van. Amivel mintegy belöki magát a Kecskeméten minden jó vagonba.

Hasonló cikkünk:  Nem jut a Homokhátságra annyi pénz, mint amennyit terveztek rá, de éppen ez lehetne a segítség a térségnek

Majd azt írja a Keol, hogy „Valaki kitalálja a hülyeséget, valaki pedig meg akar felelni ennek, és azt hiszi, hogy kielégítette vele az ellenzéket.”

Lövésünk sincs, mit ért a Keol hülyeségen, és milyen kielégítésről írnak, de túlzottan nem is lényeges. Az már inkább az, hogy a végső következtetése az, hogy a KecsUP miatt kell belépőt fizetni majd a nagybani piacon. Nézzék csak!

„Holott kétségtelenül éppen az ő szócsövük (ez a KecsUP-a szerk.) miatt kellene majd 300 forintot fizetni március 1-től.” – áll a cikkben.

Jól megkaptuk. Egy sajtó, amely közöl egy véleményt, majd erre a választ, pellengérre van állítva. Egy sajtó, amely tette a dolgát, és mindkét felet meghallgatta, és leírta, ki mit gondol erről, koncként van odalökve a vásárlók elé, hogy itt a bűnös, őt szidjátok a belépőért.

Ezért lehet?

A honlapok forgalmát összehasonlító piacvezető cég elemzése szerint a 10 hónapja üzemelő KecsUP az elmúlt 26 napban a Keol előtt járt. Vagyis: többen olvastak minket. Ez nyomasztó lehet egy sok éve működő sajtónak.

Ez a Keol az önkormányzati Kecskeméti Médiacentrum együttműködő partnere. Ez olvasható a hiros.hu fejlécében. Ami önmagában is érdekes. Egy közpénz milliókból üzemeltetett önkormányzati tulajdonú sajtó és egy elvileg piaci alapokon működő sajtó kéz a kézben. Ez az a Keol, amely az önkormányzati választás előtt a Facebook oldalának borítóképére a fideszes jelöltek arcképét tette ki. Van még kérdés?

Részünkről ennyit a Keolról. A továbbiakban a saját témáinkat visszük, és hozzuk az újabb és újabb ügyeket.

Facebook/Keol.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...