fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Piaci panaszok: a város megvizsgálja, hogyan lehet a parkolási gondokat csökkenteni

Ahogy jeleztük, a piaci árusok panaszáradata után Kolek Andrea, a piac igazgatója egyeztetésre hívta az érintetteket. Ez tegnap délután megtörtént. Piaci forrásunk szerint nem voltak sokan a megbeszélésen, mert hirtelen történt minden. Az Üzlet és Asztalbérlők Közössége által január 18-án megírt levélre január 30-án kaptak választ. Jobban mondva egy kérdéssort, ami a felvázolt panaszokra kérdez rá. De ebben jelezte az igazgató, hogy február 4-ére hívja össze az egyeztetést. Néhány nap volt tehát a reakciótól az egyeztetésig, ami azt eredményezte, hogy többen nem tudtak ott lenni – mondta el az egyik panaszos. Aki azt is hozzátette, hogy a megjelentek között sem volt egység a panaszokat illetően.

Ott volt viszont Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester (Fidesz-KDNP), aki Gaál József alpolgármestert mentette ki, akit máshová szólított az élet. És elment –  mert a piacosok meghívták őket – Lejer Zoltán (Szövetség), az agrár bizottság elnöke és Király József (Szövetség) a belváros képviselője.

Utóbbit elértük telefonon, és a KecsUP-nak a következőket mondta:

“Világos látszik, hogy sok probléma van a piacon. Ezeket meg kell oldani, ehhez viszont partnerség kell. Az árusok és az igazgatás között. A felvetett panaszokból azt lehetett leszűrni, hogy a piacnak sincs gazdája.” – mondta tehát Király József.

Hasonló cikkünk:  Hamarosan új parkolási rendelet lép életbe, de még kérdéses a hatékonysága

A panaszos levélben 7 pontban foglalták össze a problémákat, a megbeszélésen viszont valójában néhány került komolyabban terítékre. A parkolási nehézségeken volt a hangsúly. Már a levélben is megírták, hogy a mélygarázst különböző szervezetek autói foglalják a vevők elől, és a kinti parkolás is “katasztrófa”, főként hétvégén. Az árusok szerint ha a vevő a sokadik kört teszi, és nem tud megállni, elmegy inkább máshova vásárolni, így viszont csökken a piac forgalma.

Hasonló cikkünk:  Magyarországnak erős hadsereg kell, de ki ellen is?

A parkolást igyekeznek megoldalni

Úgy értesültünk, hogy Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a város, amit lehet megtesz a parkolási nehézségek csökkentésére. Úgy tudjuk, felvetődött, hogy az árusok kicsit távolabb kaphatnának bérletet, helyükre így a vásárlók állhatnának. Valamint az egy órás ingyenes parkolás is felmerült.

A városháza kommunikációs vezetője megerősítette, hogy valóban felmerült több megoldási javaslat, és az önkormányzat megvizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyek alkalmasak lehetnek a gondok enyhítésére.

Szóba került még  – az árusok szerint – a nem megfelelő takarítás, és az, hogy hiába szóltak már többször emiatt, semmi nem történik. Úgy tudjuk, ezzel kapcsolatban a piac igazgatója azt mondta, hogy a szerződést nem lehet felmondani a szerződött céggel.

A panaszokkal kapcsolatban természetesen még az egyeztetés előtt megkerestük a piac igazgatóját, de mostanáig nem válaszolt a panaszosok felvetésére hírportálunknak.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...