fbpx
12 C
Kecskemét
2022. október 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Koronavírus: Olaszországban járt a karanténban lévő zrínyis diák édesanyja

Katonai forrásból úgy értesültünk, hogy a karantén alá helyezett zrínyis diák édesanyja korábban azért került karanténba, mert Olaszországban járt. Úgy tudjuk, a kecskeméti repülőtéren dolgozik, és olyan katonákkal találkozott külföldön, akik jártak fertőzött területen.

A diák karanténba kerülését az iskola igazgatója azóta sem erősítette meg, nem keresett minket. Reggel fél nyolc óta várjuk ezt. Több forrás azonban azt nyilatkozta nekünk, hogy valóban igaz a hír. Van olyan kommentelő, akinek az osztályfőnök is megerősítette az értesülésünket. A levelet előszörre sem cáfolta az igazgató.

Azt azonban nem értjük, hogy hogyan találkozhatott (még ha csak 2 méterről is) karanténban lévő szülőjével a gyermek. Jó lenne ezt is tisztázni, ha végre kapnánk tájékoztatást hivatalos helyről.

Alpolgármesteri komment a karanténról

Itt jegyezzük meg, hogy a diák esetéről szóló első cikkünk alá Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a következőt kommentelte:

Hasonló cikkünk:  Fakivágások ellen tüntettek a Dózsa György úton, megvédenék Kecskemét legöregebb tölgyfáját is

Ha jól értjük az alpolgármester szavait, akkor sok kecskeméti van már vagy lesz, esetleg lehet majd karanténban. Mi erre megjegyeztük neki, hogy várjuk a szíves tájékoztatást. Nem vagyunk biztosak benne, hogy Szeberényi Gyula Tamás kapott szerepet a vészhelyzet kezelésében, de ha mégis (akkor is ha nem), akkor a tájékoztatás jogcímén előállhatna, vagy megkérhetné az illetékes polgármestert vagy a Városi Operatív Törzset erre. Hogy mondják el, mi vár a kecskemétiekre.

Hasonló cikkünk:  Kampányban aktív volt, most szinte eltűnt a Facebookról Jánosi képviselő

Közben honvédségi értesüléseink megerősítését is várjuk a minisztériumtól, az Operatív Törzstől és a városházától is. Eddig nem kaptunk választ sehonnan. Közben a megadott ingyenesen hívható számok foglaltak.

Lakiteleken is olasz utazás miatt rendeltek el karantént

Legutóbb, egy lakiteleki emberről derült ki, hogy Olaszországból hazatérve karanténba került, párjával együtt, aki egy helyi dohánybolt alkalmazottja.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...