A polgármesteri közleményből úgy tűnik, mintha ő intézte volna el az üzletek húsvéti zárva tartását

0
pexels.com/fotografierende

A polgármester a Facebook oldalán közölte, hogy telefonon egyeztetett a bevásárlóközpontokkal, és tudatta azt is, hogy konstruktívanak álltak a kéréseihez. Majd azt írja a közleményben, hogy:

“A bevásárlóközpontok ma, vasárnap és hétfőn egyaránt zárva lesznek.”

Erre fel ilyen címek jelentek meg a kecskeméti sajtóban (már ahol):

hiros.hu
keol.hu
gongradio.hu

Van, akinél működik 

Vagy az van, hogy ezek a sajtótermékek maguk is bevették, hogy a húsvéti nyitva (zárva) tartás a polgármesteren múlott. Vagy az van, hogy ezt kell elhitetni a kecskemétiekkel. Van, akinél működik, ők megköszönték a polgármester óvó intézkedését. Azért a többség arra figyelmeztetett, hogy semmi újdonság nincs a bejelentésben, a vírushoz pedig végképp semmi köze a húsvéti zárva tartásnak.

Nem arról van szó, hogy baj, ha a polgármester intézkedik, sőt intézkedjen is, ez a dolga, és ezt is várják el a városban lakók. Helyes, ha olyan intézkedéseket hoz, amelyek csökkentik a vírus terjedésének sebességét. De azért nem kellene olyan látszatot kelteni (a sajtó egy részének a segítségével), mintha ő intézte volna el telefonon, hogy az üzletek zárva lesznek húsvétkor. Ugyanis ez már az elmúlt években is így volt. Nagypénteken zárva voltak, szombaton nyitva, majd húsvét vasárnapon és hétfőn megint zárva. Nem állítjuk, hogy a polgármester szándékosan írta meg így a szöveget (vagy aki gondozza a Facebook oldalát), de ebben a szövegkörnyezetben úgy fest, mintha a boltok bezárását kérte volna a telefonban és erre bólintottak rá az üzletvezetők.

Hasonló cikkünk  Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években