fbpx
3 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Teljes kijárási tilalmat fontolgat a polgármester a 65 éven felettiek számára

Szemereyné Pataki Klaudia azt közölte Facebook oldalán, hogy a Margaréta Otthonból kiszökött egy lakó vásárolni. Mikor visszatért, elkülönítették. Az eset miatt azt fontolgatja a polgármester, hogy az ünnepek után, ha kell, teljes kijárási tilalmat rendel el a 65 éven felettiek számára. Vagyis 9-12 óra között sem hagyhatnák el otthonukat.

“A mai eset rávilágított arra, hogy ezt újra kell gondolnom, mindannyiunk érdekében. Az ünnepek után mérlegelnem kell, hogy amennyiben szükséges, akkor elrendelem a 65 év felettiek számára a teljes kijárási tilalmat.
Ez azt jelentené, hogy a 65 év felettiek Kecskeméten 9-12 között sem hagyhatnák el otthonaikat. Van egy kitűnően működő Gondoskodó Szolgálatunk, el tudjuk látni az időseket, nem maradnak magukra.” – írta a polgármester.

Annyit még hozzátett, hogy “ha szép szóval nem megy, és ez a tendencia folytatódik, akkor kénytelen leszek meghozni ezt a döntést. Ez a város érdeke!”

Hasonló cikkünk:  Ahol indult fideszes jelölt a vasárnapi időközin, ott nyertek is

UPDATE 14:55

Hozhat-e ilyen döntést a polgármester az ünnep után?

Orbán Viktor legutóbbi bejelentése szerint korlátlan ideig van meghosszabbítva a kijárási korlátozás. Ugyanakkor videó üzenetében közölte: a polgármesterek a húsvét idejére hozhatnak ennél szigorúbb szabályozást is. De ez a lehetőség csak hétfőn éjfélig adatik meg számukra a miniszterelnök szerint. Tehát ha húsvét után akar visszatérni erre a polgármester, akkor esetleg már késő lesz. Kedden ugyanis már nincsen meg a polgármestereknek az a különleges felhatalmazása, hogy szigorúbb szabályokat hozzanak, mint az ország egész területén alapvetően érvényben lévő kijárási korlátozás.

Hasonló cikkünk:  Nyert az ellenzék Jászberényben

Véleményünk szerint ha ilyen korlátozást akar a polgármester, akkor most hozhatja még meg a következő napokra azt, utána már nem.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...