fbpx
-3.2 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

Megépülhet végre a hiányzó szociális épület a Margaréta buszfordulóban

Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy még nincsen teljesen kész a Margaréta buszforduló és végállomás. Levelében azt írja, hogy

“A munkákkal szemmel láthatóan végeztek, egyetlen egy dolog hiányzik még, buszsofőrök számára építendő a szociális épület, amihez viszont még hozzá sem kezdtek. Szerintem megérne egy cikktémát, hogy esetleg rákérdezzenek, hogy áll a projekt.”

Mutatjuk a terven, hogy az olvasó hol sejti ennek a helyét, és minden bizonnyal igaza is van. Jobbra a piros téglalappal kereteztük be, tehát a buszmegálló legvégén.

A valóságban ez a hely így néz ki (a zöld terület):

Mivel a levelet elküldte az önkormányzati hírportálnak is, és nekik válaszolt az önkormányzat (nekünk három hete nem küldenek semmit és nem válaszolnak a kérdésekre; ezt meg sem próbáltuk már), onnan tudjuk, hogy

“Várjuk a használatba vételi engedélyt. Másrészt a kiszolgáló épület kivitelezésekor zavaró volna, ha ott lenne a megálló”válaszolta tehát a hiros.hu-nak a városháza ugyanerre az olvasói kérdésre.

Tehát, hogy miért nem adták át már a létesítményt, miközben a városháza honlapján a projekt leírásánál 2019.02.28. szerepel a megvalósítási időszak határidejénél. És mivel a szöveges leírásban pedig az áll, hogy 2019. májusában kezdődnek itt a mélyépítési munkák, tehát a megjelölt megvalósítási határidő után, olvasónk joggal nem tudja arra a választ, hogy mikor lesz már kész ez a projekt, és ez az önkormányzati sajtóból sem derült ki.  Annyit ígérhetünk, hogy írunk egy levelet a városháza sajtósának ezzel kapcsolatban, hátha jön válasz.

Király József képviselő cége építheti a szociális épületet

Király József az egyik új kecskeméti busz menetpróbáján

Annak viszont utánajártunk, hogy az olvasónk szerinti egyetlen hiányzó létesítmény, vagyis a projektben szereplő szociális épület kivitelezőjéről nem olyan régen döntöttek. A nyílt közbeszerzési eljárás eredményét 2020. április 16-án tették nyilvánossá. E szerint Király József önkormányzati képviselő (Szövetség) cége, a Free Line Kft. lett az eljárás nyertese.

Hasonló cikkünk:  Így néz majd ki Kadafalva bölcsődéje
Hasonló cikkünk:  Így néz majd ki Kadafalva bölcsődéje

A dokumentumból az is kiderül, hogy két ajánlat érkezett a kiírásra és a Free Line Kft. adta be a jobb ár-érték arányú ajánlatot. 33,5 millió forintért vállalta, hogy felépíti (a Polvill Fővállalkozó Kft.vel mint alvállalkozóval közösen) az ajánlatkérőben szereplő épületet. A dokumentum így fogalmaz erről:

“Építési beruházás meghatározó nagyságrendje: bruttó alapterület: 65,69m2 alapterület: 31,34 m2 hasznos alapterület; 20,76 m2 nyitott- fedett közlekedő és tároló. Kivitelezési feladat ismertetése: A végállomás épület biztosítja a buszsofőrök számára a rövid pihenés lehetőségét, étkezési hely- és mosdó kialakításával. Az épület előtér, mosdó, WC és tartózkodó fűtött helyiségeket (31,34 m2), valamint fűtetlen nyitott-fedett közlekedőt és tárolót (20,76 m2) tartalmaz.”

A másik ajánlatot a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. adta be, de az eljárás során az önkormányzat mint ajánlatkérő, élt azzal a jogával, amely megengedi, hogy eleve csak a legjobb ajánlatot bírálják el. Így a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. 40 milliós ajánlata a bírálatig már nem jutott el, csupán a Free Line Kft. anyaga.

Mivel a dokumentumokban csak annyi szerepel, hogy a szerződés időtartama 5 hónap, de nincs pontos dátum benne, hogy meddig kell megvalósítani a beruházást, tényleg csak azt reméljük, hogy a városháza hétfőn válaszol erre a kérdésünkre.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...