fbpx
4.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Ezekre a kérdésekre nem válaszolt nekünk a városháza

Nem tudjuk mi történt, mi folyamatosan próbálkozunk információt szerezni a városházától különböző témákban, de nem járunk sikerrel. A legutóbbi kapcsolat április 10-én volt a kommunikációs vezetővel. Akkor kaptuk az utolsó közleményt. Előtte szinte naponta jöttek levelek, és válaszok is kérdésekre, még ha nem is minden egyes kérdésre.

Csaknem 20 napja úgy érezzük, olvasóinkat elzárják az információktól

Most azonban tehát 19 napja semmi. Pedig vannak közlemények, de hozzánk nem jutnak el. Vannak kérdéseink, de válaszokat nem kapunk.

Nem kaptunk választ a bulinegyedről

Ebben az időszakban például két levelet is küldtünk a bulinegyeddel kapcsolatban. Egy polgármesteri rendelet kapcsán, amelyről írtunk is. Választ nem kaptunk. Így a városháza véleményét nem tudtuk beleírni a cikkbe. Amire kíváncsiak voltunk (kattintásra nagyban olvasható mindkét levél):

Nem kaptunk választ a Centrum környéki munkákról

A második téma a Centrum környéki beruházás volt. Ennek kapcsán egy helyi csoport aggodalmát fejezte ki (kifüggesztett molinókkal is), hogy nem elég zöldterület lesz majd itt a munka végeztével. Ezt a levelet ugyan csak egyszer küldtük el, de két helyre is. A városháza kommunikációs vezetője mellett a főépítésznek is elmentek a kérdések. Válasz ezekre sem jött (kattintva nagyban olvasható).

Hasonló cikkünk:  Az egész országban gyűjti az aláírásokat a Fidesz Gyurcsány és Karácsony ellen

 

Nem kaptunk választ az idősotthonok szűréséről

A harmadik téma az idősotthonok COVID-19 tesztelése volt. Ebben is kétszer küldtük el a levelet. Először április 16-án, majd 21-én. Válasz erre sem érkezett azóta sem (kattintásra nagyban olvasható).

Hasonló cikkünk:  Az egész országban gyűjti az aláírásokat a Fidesz Gyurcsány és Karácsony ellen

 

Telefonon sem tudtunk beszélni a sajtóssal

Tegnap megpróbáltuk telefonon elérni a városháza sajtósát és figyelmeztetni a válasz nélkül maradt leveleinkre, de nem vette fel a telefont.

Rajtunk nem múlik a hiteles tájékoztatás

Amik miatt ezt a cikket megírtuk:
  • Igyekszünk a hiteles tájékoztatásra, próbáljuk megtudni a városháza véleményét és azt is leírni cikkeinkben. Látható, hogy ezekben az esetekben rajtunk semmi nem múlott.
  • A kérdések egy részében másik sajtó felé mentek azok az információk a városházáról, amelyekre mi is választ vártunk. Nem a KecsUP, hanem rajtunk keresztül sok tízezer kecskeméti és környéken élő nem tudhatja meg az önkormányzat hivatalos véleményét bizonyos ügyekről.
  • Jelenleg is perben állunk a polgármesterrel és/vagy a hivatallal, mert szerintük két cikkben is nem a valóságot írtuk meg. Lehet persze ellenünk pert indítani, csak mégis fura, hogy közben pedig, amikor a hivatalos magyarázatról érdeklődünk, nem kapunk információkat.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...