fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Más lett-e a helyzet attól, hogy már az önkormányzat a felelős az aluljáró vízelvezetéséért?

“Ha esik az eső továbbra is vízzel fogunk találkozni az aluljáróban. Sajnos nem tudom elintézni, hogy az aluljáróba a ne folyjék be víz. Enyhíteni és csökeknteni tudom, de az égiekhez nincs ilyen kapcsolatom. Ezért elnézést kérek.”

A közgyűlési jegyzőkönyv szerint (67.oldal, 17. napirend) ezt mondta a polgármester tavaly novemberben, mielőtt a testület megszavazta, hogy a Szolnoki úti aluljáró üzemeltetése vízelvezetési, szivattyúzási, és az ehhez szükséges karbantartási feladatok tekintetében az önkormányzat feladata legyen. Illetve egy másik megállapodás keretében a Bácsvíz Zrt. szakemberei végezzék ezt.

Tegnap be is bizonyosodott, hogy a polgármester nem tud hatni az égiekre (nincs ember, aki ezért hibáztatná), az aluljáró pont úgy megtelik esővízzel, mint korábban. Langó Tibor még át tudott jönni, és közben ezt videózta 21:48-kor. Valamikor utána zárták le nem sokkal az aluljárót, ekkor már egy autó megakadt benne. Kollégánk éppen arra járt, tőle tudjuk ezt.

Senki nem bírálhatja a polgármestert, hogy nincs kapcsolata az égiekkel, de a vízelvezetés hatékonyságáról lehet véleménye a lakosságnak

Hogy a megállapodás okán most gyorsabban tűnt-e el a víz, és jobban működött-e az üzemeltetés, ember legyen a talpán aki ezt el tudja dönteni. De ezen a ponton nagyon is van felelőssége az önkormányzatnak, mert ezt a feladatot vállalta el. Mármint a vízelvezetési rendszer üzemeltetését. Hogy aztán a közvélemény szerint jól vagy rosszul oldják meg a helyzetet, az nyilván a különböző felületeken a kommentekből kiderül.

Ezt a képet ma 7:01-kor fotóztuk, akkor még nem lehetett bemenni az aluljáróba, le volt zárva, bent dolgoztak. De előtte forgalomterelő táblákat nem láttunk, vagyis ott forgolódott minden autós az aluljáró előtt.  Különböző posztok alapján reggel 8 órakor nyitották meg az aluljárót.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti külterületi utak, nem városinak való vidék, napi küzdelem az itt élőknek is

Amikor kialakították az aluljáró előtti új csomópontot, akkor a beruházás érintette az aluljáró város felőli bejáratát és a támfalat. Akkor merült fel a város és a MÁV (az aluljáró tám- és felüljáró szerkezetének tulajdonosa) között, hogy rendezni kell itt az üzemeltetési feladatokat. Mert addig a vasúthoz tartozott az aluljáró víztelenítése. A novemberi döntés és megállapodás aláírása következtében ezek a feladatok átkerültek a városhoz, amely a Bácsvíz szakembereit bízta meg a feladat elvégzésével. Tegnap a szolgáltató ott is volt a helyszínen és a kordont is a Bácsvíz feszítette ki. A szivattyúkhoz az áramot a MÁV biztosítja, a szivattyúk bizonyos felújítási munkáit a vasúttársaság és a város fele-fele arányban fedezi. Ami viszont az önkormányzat dolga minden tekintetben (tehát pénzügyileg is), azok a következők:

Hasonló cikkünk:  A jövő héten érkező mediterrán ciklonok kiadós csapadékot hoznak

részlet a megállapodásból

A megállapodás elfogadása előtt Király József (Szövetség) képviselő szólt még hozzá az anyaghoz a polgármester mellett. Azt mondta, hogy a Hunyadivárosban a vízelvezetés még nincs megoldva, amit az előterjesztés is tartalmazott az aluljáró vízzel megtelésének okaként. A megállapodást a MÁV-val a jelenlévő képviselők mindegyike megszavazta.

Más lett-e a helyzet, amióta az önkormányzat felelős az aluljáró víztelenítéséért?

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...