Hárman karanténban, pánik nincs Lakiteleken

0
Karantén jelzés

Lakiteleken elkezdett terjedni a hír, hogy több embernél is felmerült a koronavírus fertőzés gyanúja. A helyi hírek szerint külterületilakost szállítottak Kiskunhalasra, a koronavírus miatt épített kórházba. Illetve egy helyi lakos két lánya került házi karanténba fertőzés gyanúja miatt. A településen terjedő hírek miatt sokan megijedtek és várják a hivatalos tájékoztatást, azonban az önkormányzat honlapján ma délelőttig csak egy általános figyelmeztető szöveg volt a vírussal kapcsolatban.

Már tegnap rákérdeztünk a polgármesternél, tájékoztatását kérve a helyzetről, hogy milyen információkat tudnak adni a fentiekkel kapcsolatban. Ma délelőtt ugyanígy kérdéssel fordultunk az országos Tisztifőrovoshoz is. És végre válasz érkezett a polgármestertől, mely választ azonnal kiraktak a település weboldalára is.

Hasonló cikkünk  Magyar Közút: Nem mi tettük ki a Lakitelek Hungarikum táblát

A tájékoztatás alapján az utóbbi napokban hárman kerültek hatósági karanténba, ezzel március óta 34 lakiteleki lakosnál rendelték el hosszabb-rövidebb időre a lakhelyelhagyást. A tájékoztatás innentől kezdve átcsap általánosságokba és válasz nélkül hagyja azt a kérdést, hogy a karantén elrendelése fertőzésgyanú miatt történt e vagy egyszerűen csak olyan országból érkeztek haza az érintettek, ami kötelezővé teszi számukra a karantént.

A tisztifőorvos válaszát még várjuk.