fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Hárman karanténban, pánik nincs Lakiteleken

Lakiteleken elkezdett terjedni a hír, hogy több embernél is felmerült a koronavírus fertőzés gyanúja. A helyi hírek szerint külterületilakost szállítottak Kiskunhalasra, a koronavírus miatt épített kórházba. Illetve egy helyi lakos két lánya került házi karanténba fertőzés gyanúja miatt. A településen terjedő hírek miatt sokan megijedtek és várják a hivatalos tájékoztatást, azonban az önkormányzat honlapján ma délelőttig csak egy általános figyelmeztető szöveg volt a vírussal kapcsolatban.

Már tegnap rákérdeztünk a polgármesternél, tájékoztatását kérve a helyzetről, hogy milyen információkat tudnak adni a fentiekkel kapcsolatban. Ma délelőtt ugyanígy kérdéssel fordultunk az országos Tisztifőrovoshoz is. És végre válasz érkezett a polgármestertől, mely választ azonnal kiraktak a település weboldalára is.

A tájékoztatás alapján az utóbbi napokban hárman kerültek hatósági karanténba, ezzel március óta 34 lakiteleki lakosnál rendelték el hosszabb-rövidebb időre a lakhelyelhagyást. A tájékoztatás innentől kezdve átcsap általánosságokba és válasz nélkül hagyja azt a kérdést, hogy a karantén elrendelése fertőzésgyanú miatt történt e vagy egyszerűen csak olyan országból érkeztek haza az érintettek, ami kötelezővé teszi számukra a karantént.

Hasonló cikkünk:  Vádat emeltek a férfi ellen, aki vascsővel verte félholtra a rokonát
Hasonló cikkünk:  Széttörte az apja fején a kapát egy lajosmizsei férfi

A tisztifőorvos válaszát még várjuk.

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...