fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Szijjártó úgy tett, mintha dolgozna, közben az Adrián üdült

Az Átlátszó.hu leleplezte Szijjártó Pétert, hogy nem a budapesti Külügyminisztériumban dolgozik, hanem az Adriai-tengeren hajókázik.

A külügyminiszter múlt héten és még ezen a héten hétfőn is olyan posztokat rakott ki a Facebookra, amin a budapesti irodájában telefonál, dolgokat intéz, főleg a belorusz válság kapcsán.

A valóság ezzel szemben az, hogy vasárnap Horvátországban, az Adrián, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra, családja körében hajókázott.

A Lady Mrd. jacht (Fotó: Népszava)

A hajó Szíjj László tiszakécskei oligarcha luxusjachtja, a Lady Mrd., melyet csekély 6000 millió forintért hirdették meg nemrég, mielőtt Szíjjé lett volna. A Lady Mrd.-n korábban Mészáros Lőrinc egykori gázszerelő és Homolya Róbert MÁV-elnök is megfordult.

A NER eltitkolt luxusa

Az Átlátszó végigkövette egy Orbán Viktor által is használt osztrák magánrepülőgép útját a horvátországi Splitbe, amelynek kikötőjében véletlenül a Lady Mrd. is tartózkodott. Ezután a hajó az Adrián kezdett el barangolni, egyik szigetről a másikra. Egy ilyen sziget mellett fotózta le az Átlátszó munkatársa Szijjártót vasárnap egy gumicsónakból.

Hasonló cikkünk:  Ahol nincsenek játszmák, szurkapiszkák, és napirend vezeti a fiatal felnőtteket

Amikor észrevették, hogy fényképezik őket, a hajóról két férfi jet-skire pattant és a gumicsónakban ülő újságírót kezdték el faggatni, hogy ki és milyen célból készített felvételeket a hajóról és az utasokról.

Hasonló cikkünk:  Hogy néz ki a tökéletes futóbicaj?

Miután visszatértek, a hajó kikapcsolta nemzetközi jeladóját, gázt adott, és elment.

Kornati-szigetek (Fotó: Commons.wikimedia.org / 8sun)

Amit szabad Jupiternek…

Mint az közismert, Orbán Viktor miniszterelnök a „több Balaton, kevesebb Adria” jelszót adta ki a magyaroknak, hogy idén a koronavírus-helyzet miatt azok inkább a magyar tengernél nyaraljanak, és ne külföldön, de – úgy látszik – Szijjártó Péter nem vette az üzenetet.

Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó, a negyedik leggazdagabb magyar. Építőipari cégeivel rengeteg állami és önkormányzati megbízást  nyert el, Kecskeméten például ők aszfaltozták újra a Vacsi közt, legutóbb pedig az 54-es főút négysávosra bővítését végezték el. A Szíjj-féle  kerékpárutaik minősége viszont néha hagy némi kívánnivalót maga után.

Így tettek zsebre 2071 milliárdot Mészáros Lőrinc és Szíjj László építőipari cégei

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...