fbpx

FRISS HÍREK

Szijjártó úgy tett, mintha dolgozna, közben az Adrián üdült

- Advertisement -

Az Átlátszó.hu leleplezte Szijjártó Pétert, hogy nem a budapesti Külügyminisztériumban dolgozik, hanem az Adriai-tengeren hajókázik.

A külügyminiszter múlt héten és még ezen a héten hétfőn is olyan posztokat rakott ki a Facebookra, amin a budapesti irodájában telefonál, dolgokat intéz, főleg a belorusz válság kapcsán.

A valóság ezzel szemben az, hogy vasárnap Horvátországban, az Adrián, a Kornati-szigetek alatt, a szárazföldtől mintegy 15 kilométeres távolságra, családja körében hajókázott.

A Lady Mrd. jacht (Fotó: Népszava)

A hajó Szíjj László tiszakécskei oligarcha luxusjachtja, a Lady Mrd., melyet csekély 6000 millió forintért hirdették meg nemrég, mielőtt Szíjjé lett volna. A Lady Mrd.-n korábban Mészáros Lőrinc egykori gázszerelő és Homolya Róbert MÁV-elnök is megfordult.

A NER eltitkolt luxusa

Az Átlátszó végigkövette egy Orbán Viktor által is használt osztrák magánrepülőgép útját a horvátországi Splitbe, amelynek kikötőjében véletlenül a Lady Mrd. is tartózkodott. Ezután a hajó az Adrián kezdett el barangolni, egyik szigetről a másikra. Egy ilyen sziget mellett fotózta le az Átlátszó munkatársa Szijjártót vasárnap egy gumicsónakból.

Hasonló cikkünk:  Szijjártó: az Orbán–Zelenszkij-találkozó nem jön létre egyhamar

Amikor észrevették, hogy fényképezik őket, a hajóról két férfi jet-skire pattant és a gumicsónakban ülő újságírót kezdték el faggatni, hogy ki és milyen célból készített felvételeket a hajóról és az utasokról.

Miután visszatértek, a hajó kikapcsolta nemzetközi jeladóját, gázt adott, és elment.

Kornati-szigetek (Fotó: Commons.wikimedia.org / 8sun)

Amit szabad Jupiternek…

Mint az közismert, Orbán Viktor miniszterelnök a „több Balaton, kevesebb Adria” jelszót adta ki a magyaroknak, hogy idén a koronavírus-helyzet miatt azok inkább a magyar tengernél nyaraljanak, és ne külföldön, de – úgy látszik – Szijjártó Péter nem vette az üzenetet.

Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó, a negyedik leggazdagabb magyar. Építőipari cégeivel rengeteg állami és önkormányzati megbízást  nyert el, Kecskeméten például ők aszfaltozták újra a Vacsi közt, legutóbb pedig az 54-es főút négysávosra bővítését végezték el. A Szíjj-féle  kerékpárutaik minősége viszont néha hagy némi kívánnivalót maga után.

Így tettek zsebre 2071 milliárdot Mészáros Lőrinc és Szíjj László építőipari cégei

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...