fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Több zöldet akartak civilek a Centrumnál, hát most van

Virágzik Kecskemét központjában a csattanó maszlag. A Centrum áruház újjá épített környezetét “díszíti”. Természetesen nem ez a végleges állapot, és nem ez jelenti a zöldfelületet az áruház körül, mégis van, akinek így is szúrja a szemét.

Gyomlálási akciót hirdettek

Olyannyira, hogy korábban a több zöldért felszólaló 10 millió Fa – Kecskemét mozgalom gyomlálási akciót hirdetett ma 18 órára. Azt írják a Facebookon az eseménynél, hogy mielőtt telepítenék ide a növényeket, szeretnék megtisztítani a területet. Erre várnak önkénteseket. Ilyen most a terület:

Örömüket kifejezve, a Centrum Áruház környezetében kialakítandó zöldfelületeknek, szeretettel várunk a terület gyommentesítésére! A fák ültetésère még várnunk kell, addig is a helyszín minősítèse helyett inkább tegyük meg, amit meg tudunk!! Szerszámot aki nem tud hozni kommentben jelezze, valamint az is aki tud többet, mint amire magának szüksége van! – írják.

Hasonló cikkünk:  Várni kell még rá, de a szellemházat kisajátíthatja idővel a kecskeméti önkormányzat 
Hasonló cikkünk:  Facsemeték százait ültették el ősszel az Erdőparkban a Zöld Küldetés önkéntesei

Korábban Király József, a belváros ellenzéki képviselője is arról nyilatkozott a KecsUP-nak, hogy ő is több zöldet szeretne látni a beruházás után az áruház környékén.

A csattanó maszlag mérgező

A csattanó maszlag egy rendkívül mérgező növény, ezért jobb valóban, ha eltűnik a főtérről. Amennyiben gyermekek az édeskés magjából tudatlanságból többet is megesznek, belehalhatnak. Felnőttekre is veszélyes, de ők talán már ismerik ezt a növényt, és nem piszkálgatják.

Ajánljuk ezt a cikkünket is:

Zöldebb lehetne a Centrum Áruház környéke a helyi szabályozás értelmében

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...