Bekapcsolt mikrofon: Leidiótázta a jegyző Bodrozsán Alexandra képviselőt

0

Már az is elképesztő volt a közgyűlésen, hogy a pulpituson lévőknek fogalmuk nem volt, hogy is történik szabályosan egy név szerinti szavazás, és egy 16 éves diáknak kellett megadni a törvényt és a paragrafust, hogy azt nézze meg a jegyző és az ülést ekkor vezető Szeberényi Gyula Tamás. Erről itt írtunk részletesen. De amit meghallottunk még és igyekeztünk letisztítani, az sokkal durvább.

A feltöltött videónkban 6:35-nél kezdődik, de alább csak hangban is megmutatjuk ezt a részt kivágva. Vagy saját mikrofonjába, vagy a közel hajoló alpolgármesterébe mondja Határ Mária jegyző a következőt:

Úr isten, ez a….idióta vagy, azt tudom erre mondani

Ez akkor történt, amikor Bodrozsán Alexandra képviselő kérte, hogy a jegyzőkönyvbe legyen benne a név szerinti szavazást.

Természetesen igyekszünk szembesíteni a jegyzőt és a levezető elnököt az elhangzottakkal, és megtudni tőlük, mennyire fér bele, hogy így minősít bárkit is a teremben a jegyző az alpolgármester jelenlétében, még akkor is, ha nem gondolta volna, hogy hallatszódni fog. Amint válaszolnak kérdéseinkre, megírjuk azokat.