fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Rajtunk kívül egy magánszemély is kikérte az adatokat az imázsfilmről

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtó augusztus 14-én közölte, hogy egy üzleti reggeli résztvevői láthatták elsőként „Kecskemét új imázsfilmjét”. Majd miután az interneten ronggyá alázták a filmet, tartalma, minősége és mondanivalója miatt, levették gyorsan onnan, ahova feltöltötték. Itt azóta sincs, a Kecskeméti Lapok cikkében máig nem játszható le a korábban feltöltött film.

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a KTV-hez, de semmit nem reagáltak – jogi útra visszük az ügyet

Ezért már másnap közérdekű adatigénylésben kértük, hogy az imázsfilm elkészítésének körülményeit, pénzügyi részleteit árulja el a közpénzből működő Kecskeméti Televízió, amely készítette ezt a valamit. Az adófizetőknek ugyanis talán joguk van tudni, mire és hogyan költik ebben a szerkesztőségben a forintjaikat. Jól látható, hogy fel is hívtuk a figyelmet, hogy ez egy közérdekű adatigénylés, és tartsák be a jogszabályi határidőt a válasszal.

Augusztus 15-e óta máig egy mukkot se írtak vissza, pedig a szabály az, hogy 15 napon belül ki kell adni a kért adatokat. Ha ennyi idő alatt nem megy, akkor tájékoztató levelet kell küldeni, hogy 15 napon túl lesznek meg az adatok. Meg is lehet tagadni megfelelő indokkal az adatok kiadását, a kérdések megválaszolását, de arról szintén tájékoztatni kell az igénylőt. De az, hogy egy betűt nem írnak vissza, az nem megy. Ezért a jogi lépéseket meg fogjuk tenni, mert olvasatunk szerint ami történt, tehát a nulla reakció, az a közérdekű információk kikérésének, amihez bárkinek joga van, szóval ennek az intézménynek a semmibevétele.

Egy magánember is érdeklődött az imázsfilmről

Közben egy magánember is közérdekű adatigényléssel fordult a polgármesteri hivatalhoz az imázsfilmmel kapcsolatban. Árgus Tamás szeptember 26-án ezt írta levelében:

„Kecskeméti imázsfilm: a városiaknak ciki, a polgármester a létezését is letagadná” című 2020. szeptember 23-i Index cikkben szereplő – de a facebookon is – hirdetett 2020. évi „imázs” film elkészítésének Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Polgármesteri Hivatala általi megrendeléssel, megállapodással vagy közreműködéssel kapcsolatos szerződést. Az „imázsfilm” a youtube-n „Gyere Kecskemétre! – Discover Kecskemét!” címmel szerepel.
Kérem továbbá annak közlését is, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Polgármesteri Hivatala 2020. szeptember 26. napjáig hol és milyen összeget költött ennek az „imázsfilm”-nek a hirdetésére, illetve egy éven belül még milyen összeget kíván erre fordítani.”

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

A polgármester szerint álhír az imázsfilm, amiről az önkormányzati sajtó írt először – Javították is az augusztus 14-i cikket

Miután a polgármester álhírnek minősítette az ellenzéki kérdések, felszólalások után a közgyűlésen (és arra utalt, hogy ez az ellenzéknek köszönhető), hogy a városnak imázsfilmje készült volna, az önkormányzati sajtó, amely valójában a polgármesteri gyomrosokat kapta annak szándéka ellenére,  átjavította egyhónapos cikkében a „Kecskemét új imázsfilmjét” kifejezést turisztikai kisfilmre, amiről a polgármester is beszélt. Így utólag igazodik a polgármester szavaihoz a Kecskeméti Lapok korabeli cikke. Itt alul mutatjuk a változást:

kecskemetilapok.hu

A város új honlapjáról is érdeklődött Árgus Tamás

Ugyenez az érdeklődő magánember a város új honlapjának elkészítésével kapcsolatos szerződést is kikérte a polgármesteri hivataltól. Érdekesség a honlappal kapcsolatban, hogy rábukkantunk a régi városi honlapra. Pontosabban egy linkre, amely mögött minden bizonnyal ez van. Az old.kecskemet.hu címről van szó. Csakhogy ez jelszóval védett. Ha valóban a régi honlap van mögötte, amire az old szócska (régi) utal, akkor nem értjük, miért kell jelszóval védeni, hiszen korábban bárki láthatta. Ez amúgy bevett szokás egy átállásnál, hogy a régi tartalmat is meghagyják egy aldomainen, csak annak úgy van értelme, ha az is olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...