Szőkéné jogerősen pert nyert a Rajnai-féle cikk miatt a 168 Óra hetilap ellen

0

Szőkéné Kopping Rita, a Szövetség farkció tagja ma a közgyűlésen jelentette be, hogy jogerősen pert nyert a 168 Óra cikke kapcsán, amelyben Rajnai Attila azt állította, hogy eltiltották Szőkénét cégvezetéstől korábban, ezt azonban nem jelezte az önkormányzat felé, így vállalt el két városi cégnél is felügyelőbizottsági tagságot. Ezért aztán jogtalanul is vett fel tiszteletdíjat ezek után. Azt már korábban tisztázta a KEOL egy brósági tárgyalás hatására, hogy a 168 Órából átvett cikkben lévő összegnek csak a feléről van szó. Mivel Szőkéné csak egyik tagsága után kap tiszteletdíjat.

Most pedig jogerősen kiderült, hogy a 168 Óra újságban Rajnai Attila cikke nem felelt meg a valóságnak, mivel Szőkénét nem egy bűncselekmény miatt tiltották el például, hanem a cégbíróság döntött így, az ilyen eltiltás viszont nem volt akadálya annak, hogy elvállaljon önkormányzati cégekben felügyelőbizottsági tagságot – jelentette be mindezt maga a képviselő a testületi ülésen. Lényegében már elsőfokon is ezt mondták ki. Szőkéné azt is elmondta, hogy közben az önkormányzat a kecskeméti cégbírósághoz fordult, hogy vizsgálják felül az esetet, az pedig egy olyan végzést hozott, amely Szőkénét kivetette volna a felügyelőbizottsági székekből. A bíróság ezt is hatályon kívül helyezte végül. Vagyis Szőkéné Kopping Ritát semmi nem gátolja meg abban, hogy ezeket a tisztségeket betöltse, és felvegye az őt megillető tiszteletdíjat.

Már a cikk megjelenése után jeleztük: nagy valószínűséggel árnyékra vetődött Rajnai Attila és a cikkét megjelentető 168 Óra.