fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Dr. Szepesvári Szabolcs: Kecskemét gócponttá vált

Jelenleg több mint száztíz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kiskunhalasi mobil járványkórházban – mondta a Baon.hu-nak a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója, dr. Szepesvári Szabolcs.

Ha ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó járványkórház rövid időn belül megtelhet.

A mobil járványkórház 40 ágyas intenzív részlegén jelenleg 16 beteget kezelnek. Ha szükség lesz rá, további 32 monitorizált ággyal tudják bővíteni az intenzíves kapacitásunkat, ehhez azonban a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell – mondta dr. Szepesvári.

A járványkórházban jelenleg a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók.

A 150 férőhelyes kiskunhalasi mobil járványkórházat október 1-jén nyitották meg a kiskunhalasi börtön területén.

Hasonló cikkünk:  Az év vége polgármester nélkül

Kecskemét gócpont lett

A kiskunhalasi főigazgató elmondta:

Szeged és Kecskemét gócpontokká váltak.

Ennek legfőbb oka a magas népsűrűség.

Fokozott jelentősége van az egyéni felelősségvállalásnak, sokkal óvatosabban és fegyelmezettebben kell viselkedniük az itt élő embereknek.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti külterületi utak, nem városinak való vidék, napi küzdelem az itt élőknek is

A iskolai őszi szünetben tartott családi rendezvényektől és wellnessezésektől óvott mindenkit.

„Emellett véleményem szerint, a nagyvárosokban már akkor is maszkot kellene hordania az embereknek, ha kimennek az utcára. A piacokon pedig a kisebb településeken is mindenkinek maszkot kellene használnia, hiába vannak ugyanis szabad levegőn, az a tapasztalat, hogy az emberek nem tartják a legalább másfél méteres távolságot egymástól” – tette hozzá.

Kétsebességes egészségügyi rendszert készít elő a kormány? Szegény állami kórház és/vagy gazdag privát ellátás?

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...