fbpx
7.8 C
Kecskemét
2024. március 1., péntek

FRISS HÍREK

Szövetség: A vírushelyzetben legyen ingyenes a szabadidőközpont

- Advertisement -

Miután az üzemeltető háromszorosára emelte a szabadidőközpont jegy- és bérletárait, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója levelet írt a polgármesternek, amelyben azt kéri, hogy éppen a jelenlegi vírushelyzetben, amikor inkább a szabadban érdemes szabadidős tevékenységet végezni, mint zárt helyen, legyen ingyenes (a horgászatot leszámítva) a belépés. Egyben megüzenték a polgármesternek, hogy aláírásokat gyűjtenek ezért a következő két hétben.

A teljes levél így szól:

„Tisztelt Polgármester Asszony! / Tisztelt Igazgató Úr!

 

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont sétáló-kocogó jegyek és havi bérletek árát 2020. október 01-től jelentősen megemelte az üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft.

2020.március 11-én rendelte el a kormány először a veszélyhelyzetet. Majd a nyári alacsony megbetegedések következményeként jelentősen csökkentek a korlátozások. Fokozatosan birtokba vehettük szabadidős intézményeinket, klubjainkat.

Szeptember óta azonban fokozatosan nő a fertőzöttek száma. A Széchenyiváros és Kecskemét polgárainak most nagyon nagy szüksége van az egyik legnagyobb zöldfelületünkre. Jelenleg fontos, hogy a szabadidős tevékenységet inkább szabadban végezzük, mint zárt térben, a fertőzés elkerülése érdekében. Számos város, ebben a helyzetben főleg, ingyenesen biztosítja a város polgárainak a hasonló létesítményekbe történő bejutást.

Hasonló cikkünk:  Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök

Tisztában vagyunk azzal, hogy a takarítás, karbantartás és üzemeltetés nincs ingyen. Kecskemét város költségvetésének el kell bírnia, hogy legalább ebben a járvány sújtotta időszakban, legyen ingyenes a bejárás, ezzel is ösztönözve a lakosságot a szabadidő hasznos eltöltésére a friss levegőn.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója ezúton indítványozza, hogy a 2020. október 15-től, a vírushelyzet normalizálódásáig, tegyük ingyenessé a belépést a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba a sétálni-kocogni érkezők számára, de legalább függesszük fel a 2020. október 01-től bevezetett áremelést. (A horgászbelépő természetesen maradjon.)

Több lakossági megkeresést kaptunk a fenti ügyben, ezért indítványunkhoz támogató aláírásokat gyűjtünk a következő 2 hétben, melyet természetesen bemutatunk Önnek, de az adatvédelmi törvény miatt azokat az előírásnak megfelelően megsemmisítjük.

Kecskemét, 2020. október 05.

Tisztelettel:

Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

A lassan fél éve folyó bértárgyalások során nem közeledtek eléggé az álláspontok - közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Ezért...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...