fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Az ellenzék lemondásra szólítja fel Gaál Józsefet

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója nyílt levélben szólította fel lemondásra Gaál József alpolgármestert abban az esetben, ha a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatát elfogadja a kormány az iparűzési adóról. Erről, és Gaál József szerepéről itt írtunk.

A nyílt levél:

„Tisztelt Alpolgármester Úr!

Ön egy személyben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja és a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara elnöke, továbbá Kecskemét MJV alpolgármestere.
Mint tudjuk, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László javaslatot tett, hogy a helyi vállalkozásoktól az önkormányzatokhoz befolyó iparűzési adó megfizetését függesszék fel 2020. és 2021. évekre. Ezt az adónemet mindig a tárgyévet követő évben kell megfizetni. Tehát a települések 2021. és 2022.évi költségvetésében jelentkezik az adókiesés.

Kecskemét MJV tekintetében az ez évre tervezett éves iparűzési adóbevételünket, 12.755.025.000 Ft-ot a szeptemberi közgyűlésünk módosította 12.000.000.000 Ft-ra. Azt még nem látjuk, hogy a novemberi költségvetés módosítása tartalmaz-e erre vonatkozóan bármit is. Amennyiben kiesik ez az összeg a költségvetésből 2 évre, akkor nem lesz elegendő pénz az útjaink, járdáink, tereink, épületeink felújítására, karbantartására. Nem lesz elegendő pénz a zöldfelületeink gondozására. És még sorolhatnánk, mi mindenre nem lesz elegendő pénz.

Hasonló cikkünk:  A vadászok szögre akaszthatják a fegyvert, mert egyre nehezebb lőszerhez jutni a háború miatt
Hasonló cikkünk:  Húszmilliárddal megtoldották a Budapest–Belgrád vasút fejlesztését

Ön, mint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egyetért Parragh Lászlóval, és Ön is javasolja 2 évre az iparűzési adó felfüggesztését? Alpolgármesterként valószínűleg látja, hogy ez a város elszegényedését eredményezi…

Nehéz a döntés, de választania kell, melyik oldalra áll és aszerint kell cselekednie! A tisztesség ezt kívánja! A Kamara javaslata ellehetetleníti Kecskemét MJV mellett számos más település működését is.

Ezért a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója felszólítja Önt, hogy amennyiben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének indítványa a Kormány által elfogadásra kerül, akkor mondjon le az alpolgármesteri posztjáról!

Kecskemét, 2020. november 19.

Tisztelettel:
A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportja”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...