Tarvágják a Szent István körúti véderdőt

0
Google Map
Hirdetés

Olvasónk értesített minket arról, hogy ma elkezdték a Szent István körúti társasházak és Bramac cserépgyár közötti véderdő tarvágását. A fotón a nyíllal jelöltük a területet. Olvasónk szerint senki nem értesítette őket, csak megjelentek a munkások, és elkezdték a kitermelést. Olvasónk szerint a lakók örülnek, hogy ott van a véderdő, hiszen megfogja a port, és a gyár felől érkező hangokat.

“Az itt lakók erről semmiféle értesítést nem kaptak, illetve hozzájárulásukat nem kérték. Ha itt ez a zöld sáv eltűnik, a szomszédos gyár tevékenysége, szennyezése fokozottabban érződik, ami a lakók életminőségét rontja, az ingatlanok értékét csökkenti. A terület madaraknak, különböző erdei állatoknak adott otthont.”
– áll olvasónk kétségbeesett levelében.
Az üzenet küldője hozzátette, hogy ennek a véderdőnek a funkciója ugyanaz volt nagyjából, mint az Izsáki útinak, amelynek jelenéről/sorsáról már írtunk itt és itt.
Így áll most a munka/olvasói fotó
Megkerestük Falu György alpolgármestert, aki leírta, hogy önkormányzati tulajdonról van szó, és újratelepítik majd az erdősávot.
“Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az erdőrészlet lapon lévő hatósági előírásokat hajtjuk végre. Évtizedek óta. Az önkormányzat erdészeti szakszemélyzete a KEFAG Zrt., az üzemtervi feladatok év elején kerülnek egyeztetésre, ezek a beavatkozások automatikusak.”
– válaszolta tehát a KecsUP-nak az alpolgármester.
Olvasónk további fotói:
Hirdetés