fbpx

FRISS HÍREK

A Bácsvíz elismerte: 32 fát magánterületre ültettek

- Advertisement -

Miként megírtuk, félresiklott a Malinda parki faültetés. Nem a növények telepítésével van baj, mert az örvendetes. De a Bácsvíz, a Kecskemét Alsószéktóért Egyesület és Sipos László önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) akciója előtt vélhetően nem győződtek meg arról, hogy hova kerül a 70 facsemete. Most a vízszolgáltató elismerte, hogy az ingatlantulajdonos panaszosoknak igazuk volt. Csaknem a fák fele magáningatlanokra került. Kurdi Viktor vezérigazgató ezt írta a KecsUP-nak:

„Év elején örömmel fogadtuk a projektötletet az Alsószéktóért Egyesülettől, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. alapításának 70. évfordulójára emlékezve 70 db facsemetét ültessünk el a Melinda parkban, mely a sokak által használt futópálya kibővítését is lehetővé teszi. A munkával kapcsolatos koordinációs feladatokat az egyesületre bíztuk. Tegnap az Önök levele után jutott tudomásunkra, hogy az érintett terület tulajdonjogi szempontból rendezetlen és 32 db fa magánterületre került. Sajnáljuk, hogy ez most derült ki számunkra és természetesen ha a tulajdonos részéről igény merülne fel, akkor az érintett fákat mihamarabb átültetjük.

Üdvözlettel, Kurdi Viktor”

Annyival kiegészítenénk ezt a levelet, hogy a panaszosok szerint az érintett területek jogilag egyértelműen az ő tulajdonukban vannak a tulajdoni lapok alapján. A levélben is benne van, hogy ezek magánterületek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...