fbpx
12.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Lemondott Szemerey Szabolcs, mert összeférhetetlen a feleségével, a polgármesterrel

- Advertisement -

Már csak az év végéig Szemerey Szabolcs, a polgármester férje a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (KEDO Zrt.)vezérigazgatója – írta meg az önkormányzati sajtó. Ez az a cég, amely az egyetemi campus építését koordinálja. 2015-től Szemerey a vezérigazgató, és ideje alatt a bejelentett hat épületből egyetlen készült el, az oktatási épület. A további beruházást pedig már nem lesz módjában felügyelni, miután év végével lemondott a vezérigazgató posztról.

Ezt pedig éppen Szemeyné Pataki Klaudia polgármester, vagyis a felesége miatt kellett megtennie. A városvezető ugyanis a Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottságának tagja. Az alapítvány (amely az egyetemet működteti és állami forrásokkal alapították meg) pedig október végén megvette a KEDO Zrt.-t, tehát a tulajdonosa lett. Így viszont jogi összeférhetetlenség alakult ki, amelyet úgy oldanak fel, hogy Szemerey Szabolcs távozik a vezetői székből. Még az is megoldás lett volna, ha felesége hagyja ott a felügyelőbizottságot, de mégsem ezt választották.

A lap úgy tudja, hogy a KEDO Zrt. élére a KIK-FOR Kft.-től érkezik Minda Imre ügyvezető.

Hasonló cikkünk:  Szakmai konferenciára hívja a gyermekvédelem döntéshozóit Anyácska

A KecsUP meg nem erősített információi szerint a KIK-FOR Kft. vezetői székébe Nagy Gábor, a Kecskeméti Városfejlesztő kft. ügyvezetője ülhet, akinek a vezetői széke eltűnhet, miután a városfejlesző akár meg is szűnhet azáltal, hogy a megyéhez tennék át azokat a pályázatokat, amelyeket felügyelnek.

FRISS!

Közben biztosra állíthatjuk, hogy Nagy Gábor lesz a KIK-FOR Kft. új ügyvezetője. Erről ugyanis már döntött a polgármester. Megtaláltuk a város honlapjára feltöltött határozatot. E szerint 5 évre szól a szerződése havi bruttó 941.325 forintért. A Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-nél pedig ingyen látja el a vezető tisztséget. Ez amúgy tovább erősíti azt az információnkat, hogy már nem sokáig lesz ilyen nevű cég. Ahogy fentebb írtuk.

6 milliós jutalmat kap Minda

A december 11-én meghozott polgármesteri határozatban az áll, hogy tudomásul veszi a KIK-FOR vezetőjének lemondását Szemereyné, és közös megegyezéssel megszünteti a munkaviszonyt. Rá hét nappal pedig kiderül, hogy ő lesz a KEDO Zrt. vezérigazgatója. A polgármester a KEDO Zrt. élére távozó Minda Imrét hat havi jutalomban részesíti. Ez csaknem 6 millió forint.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...