fbpx
21 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Magyar Közút: Nem mi tettük ki a Lakitelek Hungarikum táblát

Továbbra sem derült ki számunkra, hogy mit akart jelenteni a Lakitelek Hungarikum tábla, ott, ahol Lezsák Sándor Hungarikum Liget birodalma épül. Eleje és vége tábla is volt, amiről olvasónk fotót is küldött. Ekkor levélben érdeklődtünk a település jegyzőjénél, hogy hogyan értsük a táblát, mivel nem tudunk ilyen településről.  Válasz egy ideig nem jött, viszont levették a táblát, és erről is mutattunk fotót. Később aztán írt nekünk a jegyző, hogy kérdezzük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, mint az érintett útszakasz vagyonkezelőjét, mert ez a társaság jogosult táblákat kihelyezni. Majd telefonon is felhívott minket, hogy ilyen ügyekben legközelebb a polgármestert keressük.

Közútkezelő: Nem mi voltunk

Megkerestük tehát a közútkezelőt, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy nem ők tették ki, és nem is ők vették le a táblát.

A lakott terület kezdete-vége táblák tehát nem közútkezelői intézkedésként, hanem a beruházás keretében kerülnek ki. Az építési területen nem helyeztünk ki és nem is vontunk be a kérdésben jelzett táblát. Ismereteink szerint a vonatkozó előírások betartásával Lakitelek – Hungarikum Liget feliratú település helységnévtáblával kerül majd az útszakasz elkészülte után végleges átadásra, forgalomba helyezésre. – áll a válaszban.

Hasonló cikkünk:  Fideszes induló nyert a kiskőrösi időközi választáson

Még annyit hozzátettek, hogy az érintett szakasz most építési terület, ahol a Lakitelek Népfőiskola fejlesztése van folyamatban. Átépül az út érintett szakasza, gyalogátkelőhelyekkel, jelzőlámpás forgalomiránytással, közvilágítás kiépítésével, lakott területi útszakasszá, a lakott terület kezdete-vége jelzőtáblák kihelyezésével, szabályos építési engedély alapján.

Hasonló cikkünk:  A kiskunhalasi polgármesternek elege lett a városban garázdálkodó elemekből

Se a polgármester, se Lezsák Sándor nem adott választ eddig

Tehát ezzel a közútkezelő elismerte, hogy helységnév tábláról van szó, de mi továbbra sem ismerünk Lakitelek Hungarikum települést. Ráadásul ők Lakitelek-Hungarikum Liget tábláról tudnak. Így, kötőjellel már esetleg egy ilyen tábla arra utalna, hogy Lakiteleknek lesz egy ilyen településrésze, de akkor meg nem értjük, a jegyző miért nem tud erről vagy nem akar erről nyilatkozni, hiszen kérdésünkben egyértelműen kitértünk erre is.

A jegyző javaslatára megkerestük Lakitelek polgármesterét is, de két napja nem kaptunk választ. Ugyanígy nem kaptunk választ eddig Lezsák Sándor országgyűlési képviselőtől (Fidesz-KDNP) sem.

Ajánljuk ezt a cikkünket is, bár ez már egy éve készült, azóta már nem így áll az építkezés.

Videón Lezsák Sándor birodalma

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...