fbpx

FRISS HÍREK

A Fidelitas szerint a fideszes városvezetés miatt sikeres a kecskeméti felsőoktatás

- Advertisement -

Nem csupán a Fidesz-KDNP, hanem a fiatal demokraták fiataljai is megszólaltak abban a vitában, ami lényegében nyár óta tart. Akkor alakult át a Neumann János Egyetem, amelyből kivált a pedagógusképzés és a Károli Gáspár Református Egyetemhez került. A vita azonban másfél hete forrósodott , amikor kiderült, hogy a kecskeméti képzőhelyre nem hirdetnek tanító szakot.

A Fidelitas szerint sikeres a kecskeméti felsőoktatás, de a tanítóképzésről ők sem beszéltek

Bár a Fidesz-KDNP a pedagógusképzés fontosságáról beszélt közzétett videójában, a tanítóképzésről szót sem ejtett, és több időt szánt az ellenzék ekézésére használt résznek, mint amelyik az oktatásról szólt. Ugyanígy nincs szó a kecskeméti Fidelitas mondandójában sem a tanítókról és a sallert kapott tanítóképzésről.

Mindkét videóban új szakokról beszélnek (igaz egyikben 3, a másikban 1 új szakról van szó, ugyanakkor csak a Károli dékánja 4 új szakról beszél). Akit érdekel a téma, az tisztában van az új szakokkal. Akit nem annyira, de figyeli a híreket, azok pedig elsőre is értették, hogy lesznek új szakok, de azt is értették, hogy ezzel együtt szeptembertől nem indul tanító szak Kecskeméten, ellentétben például Nagykőrössel. Ez az amit nem tudnak elfogadni, és nem értik a döntést azok, akik szóvá tették ezt. Nem azzal van bajuk, hogy lesz szociális munkás és szociális pedagógus szakirány, és jön a jogi képzés is, amelyekről a kormánypárti nyilatkozók mindig említést tesznek.

Hasonló cikkünk:  Siófokra járnak partizni a Bács-Kiskun megyeiek legszívesebben

Csak akkor ér politikai síkra menni, ha ott a kormánypártokat dicsérik?

Tehát továbbra sem tudjuk, mi a véleménye a kecskeméti kormánypártiaknak arról, hogy a 103 éves múltú tanítóképzés megszűnni látszik, de legalábbis egyelőre piros lámpát kap. Ugyanakkor említésre méltó, hogy miközben a Fidesz-KDNP frakció azért (is) ment neki az ellenzéknek, mert az politikai síkra viszi a „megszűnő szak kérdését”, addig a Fidelitas arról beszél, hogy kézzelfogható sikereket ér el a kecskeméti felsőoktatás a fideszes városvezetésnek köszönhetően. Ez kettős mércének tűnhet, és talán nem csupán első hallásra.

A Fidelitas a következővel zárta mondandóját:

„A több éves munka beérni látszik. A kecskeméti felsőoktatás egy új dimenzióba lép át, egy korszerűbb, lehetőségeiben végtelen oktatás épül ki, melyre minden kecskeméti büszke lehet. Hajrá Kecskemét!”

Itt a teljes videó:

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...