fbpx
15.7 C
Kecskemét
2024. március 3., vasárnap

FRISS HÍREK

Lévainé: Kell játszótér a Kósafaluban vagy nem kell?

- Advertisement -

Nagy visszhangot váltott ki a Kósafaluban múltkori cikkünk arról, hogy több család is tiltakozik az önkormányzat által tervezett játszótér helyszíne ellen. Ezt ugyanis egy gázfogadó állomás mellé, házak ablakaitól néhány méterre telepítenék. A tiltakozó lakók már akkor is elmondták, hogy

nem a játszótér ellen vannak, hanem a helyszín ellen.

Akkor aláírásgyűjtésbe is kezdtek a helyszín ellen, az ívet és levelüket eljuttatták Lévai Jánosné önkormányzati képviselőhöz (Fidesz-KDNP). Azt is nehezményezték, hogy amennyiben volt is erről lakossági tájékoztatás, az nem lehetett bőséges, főleg úgy, hogy sokan nem is kapták meg (éppen a helyszín környékén lakók panaszkodtak erről) a meghívót.

Erre fel -érdeklődő levelünkre- Lévainé fotókat küldött nekünk annak bizonyítására, hogy volt egy lakossági fórum a helyszínen, majd az iskolában is, vagyis nem döntöttek a lakosság feje felett. Tehát a tiltakozók elmondása alapján ők ezekről az eseményekről nem tudtak.

Kell vagy nem?

Most a tiltakozás hatására Lévai Jánosné szórólapot juttatott el a városrészben lakókhoz, amelyben igencsak leegyszerűsíti a kérdést. Kell-e játszótér vagy nem? Erre várja a választ a lakóktól, és megadott több helyszínt is, ahol leadhatók a vélemények. Miközben a tiltakozók szerint ez egyáltalán nem kérdés. Akarnak játszóteret, de másik helyszínen. A szórólapból kiderül, hogy lényegében egy egész utca tiltakozik a játszótér helye ellen. A Számadó utca lakóiról van szó, ide tervezték a játszóteret.

Hasonló cikkünk:  Időben érkezik vagy késik a Volán busz: megmutatja ezentúl a Google Térkép

„Sajnos” tiltakoznak – írja a képviselő

A kiválasztott helyszínt azzal igyekszik védeni az önkormányzati képviselő, hogy csak önkormányzati telek jöhet szóba a játszótér építésére. Azt írja, hogy „Kósafaluban csak a Számadó utcában van önkormányzati terület.” Azonban ez így nem igaz. Az önkormányzat tavaly áprilisban kötött közfeladat-ellátási szerződést az önkormányzat városüzemeltetési cégével. Ez arról szól a többi között, hogy a felsorolt helyrajzi számokon a cég köteles ellátni a terület gondozását. Ebben a listában két közpark is szerepel két külön helyrajzi számon, és mindkettő a Kósafaluban van, de egyik sem a Számadó utcában. Persze nem tudjuk, hogy mi a cél ezekkel, hogy alkalmasak-e befogadni egy játszóteret, azonban önkormányzati terület tehát másik is van.

Úgy tudjuk, hogy a tiltakozók nem hagyják annyiban, és nem szeretnék, ha bűnbakot csinálna belőlük bárki is, ezért újból hallatni fogják a hangjukat. Megerősítve, hogy -köztük gyermekes családok- szeretnének játszóteret, de nem a kijelölt helyszínen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...