fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Mondok halála miatt lezárták a pert, és fel is mentettek mindenkit a vadászház-ügyben

- Advertisement -

Évekkel ezelőtt kezdődött a vadászház-per. Az ügyészség költségvetési csalással vádolta Izsák volt polgármesterét, Mondok Józsefet. E szerint az elnyert 35 millió forintból megépült vadászházat nem úgy használta, ahogy kellett volna, abban kizárólag a családja lakott. Az ügyészség szerint a kisebbik Mondok-fiú pedig stróman volt, mert a beruházást végző céget nem is ő, hanem ténylegesen polgármester apja vitte – írja a 24.hu.

A lap szerint, miután az év végén elhunyt Mondok József, a bíróság azt közölte, hogy a pert meg kellett szüntetni. Mindazonáltal fel is mentették a vádlottakat bűncselekmény hiányában.

„Nem nyert bizonyítást a vád, amely szerint a néhai Mondok József tévedésbe ejtette a hatóságokat és jogtalan előnyre tett volna szert, hiszen már évekkel a pályázat beadása előtt megterveztette a vadászházat, vagyis a szándékai valósak voltak.” – olvasható a lapban.

A bíró hozzátette:

„a pályázat nem zárja ki, hogy a polgármester maga is használhatja az ingatlant. Tény, az is, hogy voltak a házban időnként vendégek, akik vadásztak, az is tény, hogy ilyenkor jelen volt Mondok József, az elismert vadászmester, valamint a felesége, aki takarított és étkezést biztosított a vendégeknek. Hozzátette: kizárólagosan nem használhatták a vendégházat, hiszen Izsákon és Karádon is van házuk, és az sem vitatható, hogy tulajdonosként egyben gondnokai is a vadászháznak. Ennek az ellenkezője nem nyert bizonyítást.” – írja a lap.

A 24.hu cikke szerint a bíróság úgy ítélte meg, hogy Mondok József a vadászházat annak rendeltetése szerint használta. Fiának esetéről azt mondták, hogy nem klasszikus strómanság volt, hiszen a céges papírok valósak, a tanúk pedig úgy nyilatkoztak, hogy a fia tevékenyen részt vesz a cég irányításában. Az is kiderült, hogy az állam visszautalta a Mondok Kft.-nek azt a 35 millió forintot (a vadászházra elnyert összeget), amelyet egy korábbi döntés alapján az állam felé be kellett fizetniük.

Hasonló cikkünk:  A Balog Zoltán által vezetett Kiskunhalasi Református Egyházközség jogosulatlanul használt fel 62 millió forint normatívát

Az ítélet nem jogerős.

Érdekesség, hogy a cikket az a Rajnai Attila írta a 24.hu-n, aki helyben a Hírösvényt csinálja, és pl. az önkormányzati választás kampányában nem a legszebb jelzőkkel illette az ellenzéket és azok képviselőit. És akkor most finoman fogalmaztunk. Ugyanakkor az önkormányzati televízió véleményműsorában többször is dicsérte a városvezetést, és személy szerint a polgármestert.  Már nem az első cikke ez a sokak által kormánykritikusnak tartott 24.hu hírportálon.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...