Mondok halála miatt lezárták a pert, és fel is mentettek mindenkit a vadászház-ügyben

0

Évekkel ezelőtt kezdődött a vadászház-per. Az ügyészség költségvetési csalással vádolta Izsák volt polgármesterét, Mondok Józsefet. E szerint az elnyert 35 millió forintból megépült vadászházat nem úgy használta, ahogy kellett volna, abban kizárólag a családja lakott. Az ügyészség szerint a kisebbik Mondok-fiú pedig stróman volt, mert a beruházást végző céget nem is ő, hanem ténylegesen polgármester apja vitte – írja a 24.hu.

A lap szerint, miután az év végén elhunyt Mondok József, a bíróság azt közölte, hogy a pert meg kellett szüntetni. Mindazonáltal fel is mentették a vádlottakat bűncselekmény hiányában.

“Nem nyert bizonyítást a vád, amely szerint a néhai Mondok József tévedésbe ejtette a hatóságokat és jogtalan előnyre tett volna szert, hiszen már évekkel a pályázat beadása előtt megterveztette a vadászházat, vagyis a szándékai valósak voltak.” – olvasható a lapban.

A bíró hozzátette:

“a pályázat nem zárja ki, hogy a polgármester maga is használhatja az ingatlant. Tény, az is, hogy voltak a házban időnként vendégek, akik vadásztak, az is tény, hogy ilyenkor jelen volt Mondok József, az elismert vadászmester, valamint a felesége, aki takarított és étkezést biztosított a vendégeknek. Hozzátette: kizárólagosan nem használhatták a vendégházat, hiszen Izsákon és Karádon is van házuk, és az sem vitatható, hogy tulajdonosként egyben gondnokai is a vadászháznak. Ennek az ellenkezője nem nyert bizonyítást.” – írja a lap.

A 24.hu cikke szerint a bíróság úgy ítélte meg, hogy Mondok József a vadászházat annak rendeltetése szerint használta. Fiának esetéről azt mondták, hogy nem klasszikus strómanság volt, hiszen a céges papírok valósak, a tanúk pedig úgy nyilatkoztak, hogy a fia tevékenyen részt vesz a cég irányításában. Az is kiderült, hogy az állam visszautalta a Mondok Kft.-nek azt a 35 millió forintot (a vadászházra elnyert összeget), amelyet egy korábbi döntés alapján az állam felé be kellett fizetniük.

Hasonló cikkünk  54 milliót adott Kásler miniszter Izsáknak egy rockopera megvalósítására

Az ítélet nem jogerős.

Érdekesség, hogy a cikket az a Rajnai Attila írta a 24.hu-n, aki helyben a Hírösvényt csinálja, és pl. az önkormányzati választás kampányában nem a legszebb jelzőkkel illette az ellenzéket és azok képviselőit. És akkor most finoman fogalmaztunk. Ugyanakkor az önkormányzati televízió véleményműsorában többször is dicsérte a városvezetést, és személy szerint a polgármestert.  Már nem az első cikke ez a sokak által kormánykritikusnak tartott 24.hu hírportálon.