fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Elhallgattatva: Ezek voltak a Klubrádión az utolsó mondatok az éterben

- Advertisement -

Ahogyan beszámoltunk, a kizárólag fideszes delegáltakból álló Médiatanács nem adta meg a Klubrádiónak a további sugárzásra az engedélyt a 92,9-es frekvencián. Vasárnap volt az utolós sugárzási nap, de a rádió szerint ez csak ideiglenes állapot lehet. Tegnap mintegy tíz órán keresztül búcsúztak a rádió meghatározó munkatársai. Nem a hallgatóktól, mert interneten folytatódik az adás változatlanul, ugyanazokkal a műsorokkal és műsorvezetőkkel. Felidézték az elmúlt 19 évet, történeteket elevenítettek fel, és a műsorfolyamba telefonálók (ismert emberek is) is becsatlakoztak.

A nap folyamán többször is elhangzott: olyan indokkal vették el a frekvenciát a rádiótól, amely „vétséget” elnéztek korábban két másik rádiónak, és azok megkapták az engedélyt. Hogy milyen súlyú volt ez, azt a 30 ezer forintos bírság is jól mutatja.

Klubrádió elnöke: Remélem megbukik a rendszer, amely rádiókat némíttat el

Az utolsó kb. fél órában Arató András, a rádió elnöke ült a mikrofonhoz, és vele beszélgettek a műsorvezetők. Elmondta, hogy reméli, megbukik az a rendszer, amely rádiókat némíttat el. Arról is beszélt, hogy egy olyan kivégzés történt, amely után életben maradt az, akit ki akartak végezni. Itt arra utalt, hogy az interneten továbbra is hallgatható lesz a rádió. Bár ez a rádiónak (és bizonyára sok hallgatónak, akik különböző eszközöket vásárolnak majd, hogy hallgathassák az adást) plusz költségeket jelent. Mint mondta, a legrosszabb forgatókönyv, ami történhet, hogy az ország így marad 2022 tavasza után is.

Hasonló cikkünk:  A Kétfarkú Kutya Párt egyik aktivistája nyomkövetőt tett a nemzeti konzultáció válaszborítékjába

NER-maszkos ember érkezett a kivégzésre a stúdióba

Az utolsó percekben NER feliratú maszkkal egy fekete ruhás ember érkezett a stúdióba (nem hivatalos ember volt, csupán így jelezte a rádió, hogy miről is van szó), és egy odaállított kapcsolótábla mellé állt. Az utolsó hat másodpercet visszaszámolta Arató András a lekapcsolásig, majd az egyik műsorvezető mondta el -még az éterben elhangzó- utolsó mondatot, ami így hangott: Egy élmény volt.

Orbán idézettel indult az internetes adás

A lekapcsolás után bejátszották Orbán Viktor szavait (amit már hónapok óta naponta több alkalommal megtettek):

„Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.”

Majd pár másodperces csend következett, ami az addigi frekvencián sistergés volt csak. Az internetes adásban utána az Európai Unió himnuszának dallamai csendültek fel jazz verzióban. Majd köszöntötték az internetes Klubrádió hallgatóit.

Rögzítettük az utolsó csaknem 10 percet, ez alább meghallgatható.

A KecsUP szolidáris a Klubrádióval, és együttérzünk minden munkatársával.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...