fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Müller Cecília szerint korai volt enyhíteni a maszkviselés szabályain

Sokan hívják a háziorvosukat, hogy érdeklődjenek, szerepelnek-e az oltandók listáján – hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Békássy Szabolcs, az országos háziorvosi kollegiális vezető arra kérte az embereket, ne tegyék, az orvos majd értesíti őket, ha sorra kerültek.

Csütörtökön érkezik 45600 adag AstraZeneca és 21600 adag Moderna-vakcina. Ezek fele ennyi ember beoltására elegendők. Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, abban bízik, hogy márciusban már a fiatal, nem krónikus beteg embereket is olthatják.

Nem jók a számok

Békássy Szabolcs szerint 2-3 csendesebb hét után az elmúlt napokban egyre több fertőzött beteg jelentkezett a háziorvosoknál.

Müller is beszélt arról, hogy „a járvány kicsit másképpen alakul most, mint ahogy vártuk”, megtorpant a második hullám lecsengése.

Hasonló cikkünk:  Praxis megszüntetések, teljesítmény alapú fizetés - ez jön az egészségügyben

Ahogy délelőtt beszámolt róla a 444.hu, egyre látványosabban romlanak a halálozási és fertőzöttségi adatok. Kedden rákérdeztek, a fertőzöttek hány százaléka fertőződött meg a brit mutációval, ami gyorsabban terjed, és magyarázhatja a számok emelkedését. Azt íták: 24 ilyen mintát találtak. Nem egyértelmű, hogy összesen vagy 100-ból. (Január közepén a pécsi laborban 100-ból öt mintánál azonosították a brit variánst, majd a tájékoztatón csak annyi hangzott el, hogy öt esetet találtak.)

Hasonló cikkünk:  A Rogán-propaganda II. világháborús légibombával illusztrálja a „brüsszeli szankciókat”

Az utóbbi napokban Miskolcon és Kecskeméten is enyhítettek a maszkviselési szabályokon. Müller Cecília azt mondta, hogy ez túl korai. A videón a 26. perctől kezdődik ez a rész a mai tájékoztatóról.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...